Ahilik Haftası Makam Ziyaretleri İle Başlıyor

NEVŞEHİR(MHA) 22-26 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası etkinlikleri Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediyesi ziyaretleri ile başlayacak.

İl Kutlama Komitesi önce Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ı, ardından ise Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret edecek.

Ahilik haftası kutlamaları 23 Eylül 2014 Salı günü Hükümet konağı önünde sürecek. Atatürk anıtına çelenklerin konulmasının ardından günün anlam ve önemini içeren konuşmalar yapılacak. Yılın ahisine plaketi sunulacak. Şed kuşatma töreni gerçekleştirilecek.

24 Eylül 2014 Çarşamba günü Saat 13.30’da Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik binası önünde Ahilik Pilavı ikramı yapılacak. 
25 Eylül 2014 Perşembe günü yapılacak etkinlikte "Nevşehir'de Geleneksel Meslekler" Konulu Konferans düzenlenecek, Mesleki Eğitim Merkezinden Mezun Olan Öğrencilere Diplomaları verilecek, Satranç Turnuvasında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri takdim edilecek. Bu program Mesleki Eğitim Merkezi salonunda yapılacak.

26 Eylül 2014 Cuma günü Saat 11.30’da Kurşunlu Camiinde Şehitlerimiz ve Ebediyete İntikal Eden Esnaf ve Sanatkarlarımız için Mevlidi Şerif Okunacak.

Bu arada 22-26 Eylül 2014 tarihleri arasında Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkanlığı hizmet binasında Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler Sergisi ziyarete açık bulunacak. 22-23 Eylül 2014 tarihlerinde Kızılay Kan Bağış Çadırı kuracak.