Nevşehirde son 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı ara sokakları kapattı. FİB Haber Merkezi Whatsapp hattına Şikayet mesajları yollayan Nevşehirliler isyan etti. 
FİB Haber'e ulaşan şikayetlere göre paten pistine dönüşen ara sokaklarda hala tuzlama çalışması yapılmaması vatandaşları isyan ettirdi.

Kent merkezinde bir çok sokakta tuzlama yapılmayınca, Yoğun yağışın sürdüğü Nevşehir'de sokaklar kara teslim oldu. Bazı mahalle sakinlerinin kendi çabalarıyla sokakları kardan arındırma çabalarına girdiği görüldü. 

FİB Haber'e ulaşan bazı okurlar sokaklara araç giriş çıkışı yapamamaktan yakındı.

WhatsApp Hattımıza ulaşan ihbarda, Bu sabah saatleri itibari ile vatandaşlar, iş yerlerine veya okullarına giderken problem yaşadı. Nevşehir de bazı cadde ve sokakları adeta buz pateni pistine dönüştü.

Başka bir okurumuzda şikayetinde, İyi akşamlar bu ara yollar hep buz okula giderken bayağı zorluk çekiyoruz servisler sürekli ara yollarda kayıyor sizden ricam ya tuzlama çalışmaları yapılsın yada buzlanmadan dolayı okulların tatil edilsin...
 

Belediye ekiplerinin çalışmalarıyla kent merkezi ana arterlerde genel olarak sorun yaşanmazken, ara yollar felaketti. Onlarca sokak karla buzla kapandı, mahsur kalanı mı arasınız, yardım için gelen araçların da yolda kalmasınımı.Buz pistine dönen sokaklarda Çocuklar okula binbir güçlükle gidebildi...

Buzlanmadan dolayı bir çok araç yerinden çıkamazken, çevre sakinleri düşe kalka işlerine gitmek zorunda kaldı. Belediyelerin sınıfta kaldığını belirten Nevşehirliler, acilen tuzlama çalışmasının yapılması gerektiğini belirtti.

‘YÜRÜMEK ÖYLE ZOR Kİ...’ 

Düşe kalka, haydi okula...

Öte yandan kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesini bekleyen ancak hayal kırıklığı yaşayan öğrenciler, bugün okul yollarında çile doldurdu. Kar ve buz yüzünden yürünmez hale gelen yollarda okula gitmek zorunda kalan öğrenciler, düşe kalka derse yetişmeye çalıştı. Onlarca öğrenci ve veli, buzlu yollarda kayarak düştü ya da düşme tehlikesi yaşadı. Ara sokaklarda tuzlama yapılmamasından şikâyet eden veliler, “Ya okulları tatil etselerdi ya da yolları açsalardı” diye isyan etti.Nevşehir merkez’de çocuğunu okula götürürken defalarca düşme tehlikesi yaşayan bir veli, “Yakında hiç okul yok, her gün yarım saat okula yürüyoruz. Yollar buzlu ama yapacak bir şey yok. Zaman zaman düşüyoruz. İnsana verilen değer bu kadar...” sözleriyle şikayetlerini dile getirdi.

Sokaklarının kapalı olduğunu belirten Nevşehirliler, bir an önce ara sokaklara da karla mücadele ekiplerinin gönderilmesini ve tuzlama yapılmasını talep etti. 

Belediye ekiplerinin karla mücadele çalışmaları yaptığını biliyoruz ama yeterli değil. Bu geceden itibaren ara sokaklar ve buzla kaplı yolların olduğu yerlerde tuzlama çalışmalarının acilen yapılmasını bekliyoruz.