Nevşehir genelinde Ağaçlar adeta beyaza büründü. Yeşil olan çam ağaçlarının yapraklarının tamamen beyaz olması ise kartpostallık görüntü oluşturdu.

 

Nevşehir’de birkaç gündür etkili olan yoğun sis ve aşırı soğuklar hayatı olumsuz etkiliyor. Gece etkili olan sis nedeniyle gece görüş mesafesi 4-5 metreye kadar düşüyor. Sis özellikle ulaşımı olumsuz etkiliyor. Nevşehir şehir merkezi ve Nevşehir bağlantılı şehirlerarası karayollarında da sis ve soğuk nedeniyle oluşan gizli buzlanma kazalara neden oldu. Dün ve bugün meydana gelen farklı kazalarda yaklaşık 10  kişi yaralandı. Yine bu Kazalarda önemli oranda maddi hasarlar meydana geldi.

 

Gece sis ile birlikte hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düşmesi gizli buzlanmanın yanı sıra parklarda bulunan ağaçlar, oyun parkurlarında ve spor aletlerinin bulunduğu alanlardaki metalleri beyaza bürüdü. Yeşil yapraklı çam ağaçları yeşim yerine tamamen beyaz renge bürünürken, diğer ağaçların dallarının da beyaza bürünmesi kartpostallık görüntüler oluşturdu.

 

Yetkililer devam eden sis ve soğuk hava nedeniyle vatandaşları uyararak, yola çıkacakların dikkatli olması ve aşırı hız yapmamalarını istedi.