Nevşehir Yeni Mahalle Kız Teknik Meslek Lisesi karşısı tahta büfelerde ki Sahil Unlu Mamulleri Doğal İçecekler Ekmekçi  Firması tarafından yürütülen kampanya Nevşehir de Dar gelirli ailelerin ekmek ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan bu uygulama, halk tarafından destekleniyor.

 

Nevşehir’de Dayanışmanın en güzel örneği: “Askıda Ekmek”

Projeyi uygulamaya koyduklarında halkın çok duyarlı davrandığını söyleyen Firma sahibi Ahmet Menekşe, “Bu kampanyanın başarısını ilk adım olarak görüyoruz. Umarım market, kasap, manav, giyim üzeri işletmecilik yapan tüm arkadaşlar bu uygulamayı model alır” sözleriyle dar gelirli ailelere yönelik yardımların genişletilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Menekşe,Yardımlaşma ve paylaşmanın en güzel örneği olarak Osmanlıdan bizlere ata yadigarı kalan bu geleneğimizi yaşatmak adına olan tüm Nevşehir halkının Askıda Ekmek kampanyasına destek olmasını bekliyoruz dedi.

ASKIDA EKMEK NE DEMEK…

Ekmek almaya gelen hayır sahibi insanların almak istediklerinden daha  fazla ekmeğin parasını ödeyerek kupon alması ve aldığı kuponu yapmış olduğumuz askıya asmak suretiyle  ihtiyaç sahibi insanların oradan ekmek alabilmelerini amaç edinmiş tir. “Hayrın gizli olanı makbuldür .“ ilkesinden yola çıkılarak gösterişten uzak bir hayır uygulamasıdır. Allah (c.c) hayırlarınızı kabul ve daim etsin…