Nevşehir Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, Nevşehir’de atanamayan öğretmenlerin garsonluk veya başka işler yaptığını açıkladı.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur Türk Eğitim Sen Şubesine ait resmi siteden yaptığı açıklamada atanamayan öğretmenlerin başta garsonluk olmak üzere çeşitli işler yaptığını ve bunun biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini açıkladı.

İşte Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi resmi internet sitesinden yapılan o açıklama;
 
''Nevşehir İline kayıtlı, Nevşehir ilinde doğan ve yaşayan öğretmen adayları bugünlerde zorunlu olarak farklı meslekleri icra etmektedirler.
Ülke genelin de atanmayı bekleyen Dört Yüz Bin öğretmen adayı bulunurken, Nevşehir İlinde de önemsenecek sayıda atanmayı bekleyen ve atanamayan öğretmen adayları bulunmaktadır. Geride bıraktığımız aylarda KPSS hazırlanan ve sınava giren öğretmen adayları gerek sınav soruların zorluğu, gerekse yüksek puanların değerlendirildiği atamalarda, zaten dar sayıda  atama yapılan alanları nedeni ile de zor günler yaşamaktadırlar.
 
Yaz sezonu nedeni ile düğünlerin çoğalması Nevşehir ilinde günü birlik, saatlik işlerinde artmasına neden olurken, ihtiyaç duyulan insan gücünde de çalışanlar arasında öğretmen adayları ve üniversite mezunu işsiz gençler görülmeye başlanmıştır.
 
Diğer taraftan  şu sıralarda müracaatları başlayan ücretli öğretmenlik için başvuru yapan  öğretmen adayları, ne yapacaklarını bilemezken, geride bıraktığımız yıllarda KPSS için dershanelere milyonlarca para ödeyen öğretmen adaylarından toplumun bir çok kesimi kendine maddi çıkar sağlamaya devam etmektedir.
 
Nevşehir ili şu an itibari ile Markette çalışan, pazarda çalışan, otellere ekstraya giden, büro hizmetlerinde çalışan, madende çalışan öğretmen adayları ile bir başka sorununu büyütmektedir.
 
Nevşehir ilinde yaklaşık bin öğretmen açığı olduğu bilinirken, siyasilerin bugüne kadar atanamayan öğretmenler için tek bir söz söylememeleri, gözle görülür bir çalışma yapmamaları, gündeme getirmemeleri, çalışma yapmamaları eğitimi ne kadar önemsediklerini göstermektedir.
 
Türk Eğitim-Sen Nevşehir şubesi olarak sosyal bir yara olarak devam eden atanmayan öğretmenleri ve içinde bulundukları durumu bir kez daha kamuoyuna taşıyalım istedik.''