Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sporun yanı sıra kültürel faaliyetlerde devam ediyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği proje kapsamında gençler Hz. Mevlana’nın Şems’e kavuşmak için verdiği mücadeleyi konu alan, “Ateş’i Aşkın Yolcuları” adlı tiyatro oyunu Nevşehirli gençlerle buluştu.

“Ateş’i Aşkın Yolcuları” Tiyatro Oyunu Nevşehirli Gençlerle Buluştu...


EKA Genel Müdürlüğü ve Bilim, Sanat ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanlığınca, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonla Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde sahnelenen Ateş-i Aşkın Yolcuları isimli muhteşem tiyatro oyunu Nevşehirli gençlerden büyük ilgi gördü. 

Etkinliğe AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz , Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, 
Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer ile Spor İl Müdürlüğü çalışanları ve çok sayıda gençler katıldı.

Tiyatro gösterisi sonunda açıklamada bulunan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 
"Ateş-i Aşkın Yolcuları'nı gençlerimizle birlikte izleyerek, Nevşehir İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün etkinliğinde emeği geçenlere teşekkür ettik.." dedi.

Nevşehirli Değerli hemşehrimiz ve  GSB Bilim,Sanat ve Kültürel Faaliyetler Dairesi Başkanı Feride Bitirim de yaptığı açıklamasında; "Kayseri , Nevşehir ve Aksaray olmak üzere 3 ilde sahnelenen tiyatro  oyunu ile gençlerimizin  tarih ve medeniyet mirasımıza tiyatro ile sahip çıkmalarını amaçlıyoruz. Nevşehir'de gençlerimizin gösterdiği ilgiden dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Proğram sonunda, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve  Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Nevşehirli Değerli hemşehrimiz ve  GSB Bilim,Sanat ve Kültürel Faaliyetler Dairesi Başkanı Feride Bitirim ve Tiyatro ekibine günün anısına hediyelerini takdim etti.

Şehir şehir medeniyet mirasını koruyacak ...

Hz Mevlana’nın Şems’e kavuşma yolunu konu alan oyunda verilen mesajlar da medeniyet mirasını koruma hedeflenmek ile birlikte gençlerin ve toplumun bu konu hakkında bilinçlenmelerini hedefleniyor.

Şems-i Tebrizi’ye göre ilim üç şeydir...
Şems-i Tebrizi nasihat etmiş. “İlim üç şeydir: Zikireden dil, şüküreden kalp, sabreden beden.” Bu nasihati ile Şems-i Tebrizi, bu sözüyle gençlere bıraktığı mirası ifade etmiştir. Birçok yaşanmışlık ile toplumuz göz önünde bulunmakta bu ve benzeri oyunlar bizim medeniyet miraslarına verdiğimiz önemi bilinçli birey bilinçli toplum inanışlarımızı destekliyor.