Ekonomik Balıkçılık şimdi Ürgüp'te...

Sonbahar mevsiminin gelmesi ve av sezonunun başlaması ile Türkiye genelinde balık sezonun açılmasına bağlı olarak Nevşehir de de sezon açıldı.

Denizi olmadığı için İstanbul Samsun Rize ve Trabzon‘dan balık ihtiyacını karşılayan Nevşehir de balık sezonu yavaş yavaş hareketlenmeler başladı. Ekonomik Balık satıcısı Uğur Çevikler, Nevşehir de havaların soğuması ile balık satışına daha yeni başladıklarını söyledi.

Çevikler “Ereğli’de balık sezonu yeni açıldı.

Sezon başı olduğu için ve deniz suyu sıcak olmasından dolayı az balık çıktığı için bu durum fiyatlara yansıyor. Ama birkaç ay sonra deniz suyunun soğuması ile birlikte göçler başlayacak, fiyatlar düşecek ve bizim işlerimizde açılmaya başlayacak. Balıkların şuan ki fiyatları hamsi 12 lira, Alabalık 8 lira, Sazan 10 lira, Çinekop 14 liradan başlıyor.

Sezon başı olduğu için fiyatlar vatandaşlara biraz pahalı geliyor ama gerçekten doyasıya balık yemek isteyen vatandaşlar biraz daha beklesin “dedi.

Ekonomik Balık İşyeri sahibi Uğur Çevikler  fiyat yüksekliklerinden ve çeşitliliğin az olmasından dolayı işlerin tam manası ile açılmadığını, kısa bir süre içinde bu durumun değişeceğini söyledi. Birer sezondan umutlu olduklarını belirterek sözlerine son verdi.
İletişim: Uğur ÇEVİKLER. 0 532 276 20 08. kayseri caddesi türbe yanı Nevşehir. Ekonomikbalikcilik.com.