Nevşehir Kapadokya Bölgesinde Bayram tatili boyunca alınacak trafik önlemleri kapsamında polis helikopterleri Ankara-Nevşehir-Kayseri, karayollarını denetleyecek. Helikopter güzergahlarına Mucur-Kalaba arası da dahil edildi. 

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede, bayram tatillerinde, karayollarında trafik yoğunluğunun ve trafik kazalarının artış gösterdiği belirtilerek, vatandaşların güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla, ek trafik tedbirleri alındığı kaydedildi.

10 NUMARA YAĞ VE ALKOL DENETİMİ
Toplu taşıma araçlarında standart dışı yakıt, 10 numara yağ ve benzerinin kullanılıp kullanılmadığı incelenecek. Madeni yağların yetkili satış yerleri dışında satışının engellenmesi amacıyla terminal içindeki ve yakınındaki tamir ve bakım servisleri, akaryakıt istasyonları ile karayolu üzerinde yetkisiz satış yapılan yerlerde ilgili kurum görevlileri ile denetimlere ağırlık verilecek.
Terminallere giriş ve çıkış yapan tüm otobüslerin takografları, şoförün alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri, zorunlu mali mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza koltuk sigortaları, şoförlerin sürücü belgeleri ile aracın fenni muayene durumu titizlikle kontrol edilecek.

Nevşehir Bayram'da Havadan Denetlenecek

HAVADAN HELİKOPTER İLE İZLEME VE DENETLEME YAPILACAK
Trafiği kontrol etmek, hatalı davranışları görülen araç ve sürücülerini trafik denetim ekiplerine bildirmek ve gerektiğinde karayolları üzerinde ek tedbirler aldırmak üzere Ankara-Nevşehir-Kayseri,  Ankara-Eskişehir-Afyonkarahisar, Ankara-Konya-Aksaray ve Ankara-Bolu-Düzce güzergahlarında havadan helikopter ile izleme ve denetleme yapılacak.
Sürücülere hitap edilirken saygılı ve kararlı olunacak, halkla ilişkileri zedeleyecek diyalog ve tartışmalara girilmeyecek.