NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir il merkezinde berber esnaflarından bir grup kış ayları süresince berber esnaflarının akşam 20.00’ da işyerlerini kapatması için aralarında imza topladı. Toplantı SMS’lerle ve internet üzerinden oda üyelerine duyuruldu. Ancak 110 berber üyesi bulunan odanın düzenlediği toplantıya sadece 30 üye katılınca toplantıdan bir karar çıkmadı.

110 Üyeden Sadece 30’u Toplantıya Katılınca Karar Çıkmadı...

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Nevşehir Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan başkanlık etti.

Bizzat kendisine gelerek kış aylarında il merkezindeki berber esnafının akşam 20.00’ da dükkanlarını kapatmalarını isteyen ve bu konuda 25 dolayında imza topladıklarını belirten esnafların talebini geri çevirmeyen Oda Başkanı Taşhan, odanın SMS sistemiyle ve internet üzerinden toplantıyı duyurdu.

Sabah saatlerinde düzenlenen toplantıya sadece 30 berber katılınca bu sayının berber esnaflarının çoğunluğuna tekabül etmediği ve ortak bir karar alınamayacağı belirtildi.

Toplantıda söz alan bir kısım berber esnafı, akşam 20.00’den sonra işyerlerinin zaten istenilen oranda müşteri çekemediği ve iş yapmadığını, gece geç saatlere kadar açık bulunan işyerlerini işleten esnafların aile hayatının ve sosyal hayatının neredeyse olmadığı ifade edildi.

Bazı esnaflar ise, 575 TL’ye çıkan bağ-kur primlerini ve yüksek kiraları ödeyebilmek için gerekirse gece yarısına kadar çalışmak durumunda bulunduklarını ifade ederken bir grup esnafın gündeme getirdiği işyerlerinin akşam 20.00’da kapatılması fikrine katılmadıklarını dile getirdiler.

Toplantıya katılanların fikirlerini tek tek soran ve görüşlerini alan Nevşehir Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan ise, toplantıda en başta çoğunluğun sağlanamadığını, bu katılımla bir karar almanın mümkün olmadığını söyledi.

Taşhan, bir grup esnafın gündeme getirdiği konunun karara bağlansa dahi berberlerin akşam 20.00’ da işyerlerini kapatıp kapatmadığının denetiminin de bir hayli güç olduğunu da ifade etti.

İl Merkezinde bir ucu Mehmet Akif Ersoy Mahallesindeki TOKİ bloklarına, bir ucu NEVKUR ve 2000 Evler TOKİ bloklarına kadar uzanan 110 dolayındaki esnafın aynı anda denetlenmesinin de mümkün olmadığına değinen Başkan Taşhan, genel itibariyle böyle bir kararın odanın genel kurul toplantılarında gündeme getirilip orada görüşülmesi gerektiğinin de altını çizdi.