NEVŞEHİR/FİBHABER-Nevşehir Beşir Derneği, ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanabilmesi için içerisinde gıda ve temizlik malzemelerinin bulunduğu Paylaşım Noktası’nın açılışını önümüzdeki günlerde yapmayı planlıyor.

Bu Markette Para Geçmiyor...!

30 Mayıs tarihinde açılışı gerçekleştirilecek Paylaşım Noktası’nda gıda ve temizlik malzemelerinin yer alacağını kaydeden Beşir Derneği Nevşehir temsilcisi Serhat Yolalaner, şunları söyledi:

“Beşir Derneği Nevşehir Temsilciliği olarak bizler derneğimizin projelerinden olan Paylaşım Noktası için bütün hazırlıklarımız tamam. Resmi evrakların tamamlanmasından sonra 30 Mayıs tarihinde davet edeceğimiz sayın milletvekillerimizin, mülki amirlerimizin, siyasi parti temsilcilerimizin ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve halkımızın da katılımıyla açılışımızı gerçekleştireceğiz inşallah.

Paylaşım Noktası adını verdiğimiz alışveriş mağazasında iki güzellik var. Birincisi ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz gıda, temizlik gibi malzemelerden kendisine gerek olan neyse onu alacak. İkincisi ise gıda bankacılığı sistemiyle çalıştığımız için bize bağış yapan hayır sahipleri kendilerine vereceğimiz belgeyi ibraz ederek onu vergilerinden düşme hakkına sahip olacaktır.”

Yolalaner, “Gönüller yapmaya geldik “sloganıyla yola çıkan derneğimiz şuan dünyanın 55 ülkesi, ülkemizde de bütün il ve ilçelerimizde hizmet veren bir büyüklüğe kavuşmuş kamu yararına hizmet veren dernek statüsünü kazanmıştır. Paydaşlarımız olan Semerkand Vakfı, Tümsiad, Gençlik Konfederasyonu ve Ukbader ile birlikte hizmeti nimet bilen bir anlayışla devletimize ve milletimize hizmetlerimiz devam etmektedir. Şimdiden bize destek olan ve olacak tüm Nevşehirli kardeşlerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Öte yandan Beşir Derneği Nevşehir şubesinden konuya ilişkin yazılı birde açıklama yapıldı:

Beşir Sosyal Yardımlaşma Derneği İçişleri Bakanlığının 26/03/2013 Tarihli ve 1188 Sayılı Yazısı Üzerine, 5253 Sayılı Dernekler Kanununun 27. Maddesine Göre  Bakanlar Kurulunca, 22/04/2013 Tarihinde 5545 Sayılı Karara İstinaden  Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsü Hakkına Sahip Olmuştur. Türkiye de 242 noktada ve yurt dışında 52 ülkede faaliyetleri bulunan kamu yararını kendisine vizyon edinmiş bir dernektir

Beşir derneğimizin kendisine yetemeyen, desteğe ve hizmete ihtiyacı olan, istismara açık hale gelmiş mahzun ve mahcup gönüllerin müjdeleyicisi ve onların hamisi olarak hiçbir ayrım yapmadan, paylaşmayı erdem haline getirmiş gönüller ile buluşturmak, Sosyal adalete ve kardeşliğe destek olmak. Hayır işlerinin yaygınlaşması için gece gündüz dünyanın her yerinde insanlara hizmeti nimet bilmiş ve bu düşünceyi kendisine misyon edinmiştir.

Bir çok dalda ve projeler ile faaliyet gösteren Beşir Derneği Nevşehir imiz de Allahın izni ile faaliyetlerine başlamak üzere kurulmuş ve ilk olarak Paylaşım Noktası ve hayır çarşısı adı ile anılan projesi ile faaliyete başlamıştır..

Paylaşım Noktasının amacı İhtiyaç sahiplerinin rencide olmadan mağazamıza giderek belirlenen miktarda ihtiyaçlarını alışveriş yapar gibi temin etmesi için açılmış sabit ve mobil mağazalardır.

Bu mağazalar Hayır sahibinin, ihtiyaç sahibini görmeden ihtiyaç sahibinin de mahzun ve mahcup edilmeden kendi ihtiyaçlarını kendisinin belirleyerek alış veriş yapar gibi desteklenmesini; hayır yapmak isteyenlere dinimizin emrettiği gibi “Sağ elin verdiğini sol elin bilmediği” bir hayır yapma fırsatı doğuran bir projedir

Bu projemiz ile desteklenecek ihtiyaç sahipleri bir defaya mahsus değil her ay olmak üzere belli oranlarda desteklenecektir.