Nevşehir İŞKUR tarafından çeşitli kamu kurumlarında görevlendirilmek üzere 6 ay süreli bin 500 kişi istihdam edilecek.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Nevşehir İl Müdürü İlhan Temel,yatığı açıklamasında İŞKUR tarafından uygulanan Toplum Yararı Program kapsamında 2015-2016 yılı için Nevşehir'de kamu kurumlarına bin kişi alındı. Ve ilimiz Nevşehir genelinde çeşitli kamu kurumlarında görevlendirilmek üzere 6 ay süreli bin 500 kişi daha alınacağını belirtti.


Nevşehir İŞKUR Müdürü Temel, Toplum Yararı Program kapsamında 2015-2016 yılı için ilk etapta Nevşehir'de kamu kurumlarında görevlendirilmek üzere açılan kontenjandan Bin kişi işe alındığını yeni alınacak 1 . 500 kişi içinse Başvuruların 21 Ekim´de başlayıp, İşe yerleştirmelerin ise 1 Kasım itibariyle başlayacağını belirtti.

Nevşehir Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü İlhan Temel, 21 Ekim tarihinde başvuruların yapılabileceğini ve bin 500 kişinin istihdamı ile ilgili 10 günlük bir müracaat süresi başlatacaklarını, söyledi. Yapılan başvurular arasında alınacak kişiler, noter huzurunda tamamen kura yöntemiyle belirlenecek. Kuradan çıkan bin 500 kişi, 1 Kasım da iş başı yapacak. 15 Nisan 2016’ya kadar çalışacaklar. Çalışanların, asgari ücretten maaşları ve sigorta primleri İŞKUR tarafından ödenecek. Alınacak bin 500 kişi kamu kurum ve kuruluşlarında 6 ay süre ile çalışabilecek.

EN BÜYÜK PAY MİLLİ EĞİTİME

İŞKUR’un düzenlediği Toplum Yararına Program kapsamında istihdam edilen bin 500 kişiden en büyük payı, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü aldı. İstihdamı sağlanan bin 500 kişiden; Milli Eğitime, Özel İdare , Üniversite, müftülüğe, il ve ilçe belediyelerine paylaştırılacak. Konuyla ilgili değerlendirme yapan İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel, “İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından bize bin 500 kişilik bir ödenek geldi. Toplum Yararına dayanan projelerde, kişi en fazla 6 ay çalıştırılabilir. Toplum Yararına Programlar kapsamında bu yıl kamusal alanın iyileştirmesine yönelik bin 500 kişi 6 ay süre ile istihdam edilecek. Bu bin 500 kişiyi, okullara, müftülük ve belediyelere paylaştıracağız. Bu kişilerin asgari ücretten maaşlarını ve SSK primlerini kurum olarak biz yatıracağız” dedi.

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde, doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla; özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma, alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek, işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından Toplum Yararı Programlar düzenleniyor.