Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce yürütülen “Biyokaçakçılıkla Mücadele Projesi”kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar VIII. Bölge Müdürlüğü Nevşehir Şube Müdürlüğümüz ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi koordinasyonunda; Nevşehir ilinin sahip olduğu biyolojik kaynakların izinsiz olarak yurt dışına çıkartılmasının (biyokaçakçılığın) ve çeşitli amaçlarla izinsiz kullanılmasının önlenmesi ve neticesinde ülkemize ait genetik kaynaklardan elde edilebilecek ekonomik, sosyal, bilimsel, teknolojik, tıbbi, ticari ve kültürel faydaların ülkemiz menfaatine kullanılmasının sağlanması amacıyla, Nevşehir İlinde 10 Aralık 2014 tarihinde saat: 09.30’da Dedeman Kapadokya Otel’de“Biyokaçakçılıkla Mücadele Çalıştayı” düzenlenmiştir.


Düzenlenen Çalıştaya, Nevşehir ilindeki İlçe Kaymakamları, İlçe Jandarma Komutanları, İlçe Emniyet Amirleri ve konu hakkında uzman personelleri ile Nevşehir Üniversitesi Akademisyenleri, Belediyelerin ilgili birimleri, Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Örgütleri tarafından katılım sağlanmıştır.






Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Biyoteknoloji Şube Müdürü Hüsniye KILIÇARSLAN, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Erdoğan ÇİÇEK, Yrd.Doç.Dr. Gencay AKGÜL, Araş.Gör. Bilge YENİ tarafından, Biyokaçakçılıkla Mücadelenin Önemi Türkiye de Biyokaçakçılık, Böcekler ve Biyokaçakçılık,  Basında Biyokaçakçılık, Bölgedeki Endemik Bitki Türleri ve Biyokaçakçılıkta ki yeri konularında bilimsel sunumlar sunuldu.




Biyokaçakçılıkla Mücadele Çalıştayı öneriler, sonuç vedeğerlendirmelerle sona erdi.