Nevşehir'in Çardak Köyü'ne satıcı ve yardım toplama amacıyla gelen bazı insanların hırsızlık yapması, köyün muhtarlığını harekete geçirdi.

Çardak Köyü Muhtarı 
Adem Özer, fırsatçıları takip edebilmek için köyün dört bir yanına kamera yerleştirilmesine karar verdi. 2015 yılında köylülerden toplanan parayla da kamera sistemi kuruldu.

Kameralardan birisi köy tabelasının üstüne, 3 tanesi köy caminin minaresine, bir tanesi muhtarlık binasına, bir tanesi de köy meydanına yerleştirildi. Kablosuz erişim ağıyla muhtar odasındaki bilgisayara aktarılan görüntüler de 24 saat kayıt altına alınmaya başlandı. 

Köy girişine 'Bu köy kamera sistemiyle 24 saat izlenmektedir' yazılı uyarı levhası da koyan köylüler, artık günlerini huzur ve güven içinde geçirmenin keyfini çıkartıyor. Kamera sistemi kurulduktan sonra köylerine gelen her yabancıyı kontrol etme imkânı bulduklarını belirten köy muhtarı Adem Özer, "Eskiden yardım toplamak, satış yapmak için bir sürü insan gelirdi. Köyümüze kamera sistemini kurup uyarı tabelasını da astıktan sonra yabancılar gelmez oldu. En azından art niyetli kişilerin girişi engellendi. 1 yıldan beri köyümüzde hırsızlık olmadı." dedi.