Ülkelerindeki savaştan kaçarak Nevşehir’e yerleşen Suriyeli aile, sokaklardan topladıkları yiyecekler ile karınlarını doyurmaya çalışırken, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Suriye’de devam eden iç savaştan kaçarak Nevşehir’e gelen ailenin dramı yürekleri burkuyor.Özellikle Suriye'deki  savaşta annesi ve babasını kaybeden çocukların durumları içler acısı.

Suriye’deki iç savaşta Esed güçleri tarafından evlerine bomba atılması sonucu can korkusuyla savaştan ülkelerini terk eden aile şimdi açlık savaşı veriyor. 

"Nevşehir'de Suriyeli Ailenin İçler Acısı Dramı"

Acılı aile Nevşehir merkez Herikli Mahallesi’nde bulunan derme çatma çok eski ve kullanılamaz halde olan evde yaşam savaşı veriyor.

Kendilerine bir an önce uzanacak bir yardım eli beklediklerini belirterek Oturdukları odada iki tane küçük kilim ve birkaç tane battaniyeden başka bir şeyleri olmayan suriyeli kardeşlerimiz’in şimdi tek arzusu çocukların daha sıcak bir ortamda yaşamaları.Zira soğuk ış günleri kapıda...

Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım isteyen aile, nerede ise kullanılmayacak halde olan iki odalı eve 200 TL kira verdiğini belirtti.

Her şeye rağmen durumlarına şükrettiklerini belirten suriyeli aile, “Çok zor günler yaşıyoruz. Bakın gördüğünüz gibi içeride kokudan bile duramıyoruz. Kapımız yok yerine battaniye örttük. Çocuklarım hep hastalandı. Bu eve 200 TL kira veriyorum. Elektrik ve su faturamı ödeyemiyorum.” dedi.

"Suriyeli aile yardım bekliyor"

Suriye'deki iç savaşta annesi ve babasını kaybeden kardeşlere sağduyu sahibi Nevşehirlilerin sahip çıkması bekleniyor. 

Zaman zaman hayırsever bir kaç vatandaşımızın yardımlarıyla bugünlere kadar gelebilen ailenin içler acısı durumu yürekleri burkuyor. Şimdi Nevşehir halkının bu yavrucaklara sahip çıkma zamanı. Haydi Nevşehir...

İşte Suriyeli mağdur ailenin bu büyük dramına duyarsız kalmamak için, Bu kardeşlerimizle Sofranızdakini paylaşmak için Herikli mahallesi Bekirağa sok. No: 24/1 NEVŞEHİRadresine bekliyoruz. Kış geliyor bu ailenin herşeye ihtiyacı var.Şuan bu soğukta çocukların ayağına giyecekleri ne çorap ne ayakkabı yok. Şimdidien hayır ve destekleriniz için Allah razı olsun.

İşte www.fibhaber.com "Foto Galerideki resimler 
Nevşehir'de Suriyeli Ailenin Yaşadığı İçler Acısı Dramını aslında herşeyiyle anlatıyor...