Nevşehir'de trafik kazalarının sık görüldüğü İl Jandarma Komutanlığı karşısındaki kavşakta, trafik lambalarının yaya geçidinin önünde olması dikkat çekti.

Burası Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı karşısındaki kavşağın yaya geçidi önündeki ışıkların olduğu yer...

1 numara gördüğünüz gibi yaya geçidi trafik kanunlarına göre şayet "Yaya" varsa durmaları gerekir.
2 numara çarşıya giden istikametteki "Dolmuş durağı"
3 numara trafik ışıklarının ilk başlarda bulunduğu nokta
4 numaradaki direkte ise (sözde) mobese kameraları var.

Normalde önce trafik lambaları, arkasından yaya geçidi gelmesi gerekirken, bu kavşakta önce yaya geçidi arkasından trafik lambaları geliyor. Bu nedenle bazı sürücüler kırmızı ışık yanınca yaya geçidinin üzerine park ediyor. Karşıya geçmek isteyen vatandaşlar ise, hem yaya geçidini dikkate almayan sürücüler nedeniyle kaza riski yaşıyor, hem de duran araçların arasından karşıya geçmeleri zor oluyor.

Yaya geçidini kullanan Nevşehirli bir vatandaşımız , "Normalde yanlış uygulanmış. Yaya geçidinin trafik ışıklarından sonra gelmesi lazım ama nedense burada trafik levhalarından önce geliyor. Bizler burada karşıya geçerken zorlanıyoruz. Sürücüler yaya geçidini de bilmiyorlar, üzerinde duruyorlar. Bize geçecek yer bırakmıyorlar. Bu yanlışın bir an önce düzelmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kırmızı ışıkta park eden sürücüler de, yayaların araçla trafik ışıklarının arasında kaldığını söyleyerek, bir an önce düzeltilmesini istedi.


Bir diğer FİB Haber Okurumuz da Karşıdan karşıya geçmek için kırmızı yandığı halde yavaşlamayan yaya geçidini gördüğü halde durmayan arabaların arasından labirentten geçermiş gibi geçiyoruz. Bu hatalı uygulamanın farkına varmaları için o yolda dolmuşa yetişmek için koşarken kaç kişinin ezilmesi gerekiyor acaba? Üstelik mobese var ama sadece adı var kimse tınmıyor yaya geçidinde durmamak kanunen suç...

Şimdi www.fibhaber.com olarak Yetkilileri uyarıyor bu hatalı Yaya Geçidinin ivedi bir şekilde düzeltilmesini bekliyoruz.

İşte biran önce düzeltilmesi gereken o yola ait görüntü: