Çanakkale Zaferi’nin 99.yıl dönümü ve Şehitler Günü Nevşehir’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

Nevşehir’de,  Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü ve Şehitler Günü için ilk tören Şehitler Parkı’nda düzenlendi. Buradaki törende Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malülleri  Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

 

Şehitler Parkında Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitlerin aziz hatıraları için  bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam eden bir tören, 1 manga askerin saygı atışı yapması ile sona erdi.

 

 Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü ve Şehitler Günü kutlamalarına Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edildi.

 

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri  Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile  İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir cumhuriyet Başsavcısı  Osman Nuri Güler’in in yanı sıra, daire müdürleri ile  çok sayıda şehit ailesi ve öğrenci ile askeri erkanın katıldığı Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü ve Şehitler Günü anma etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Buradaki törende konuşan , Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malülleri  Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi , Türk Ordusunun Çanakkale’de verdiği büyük mücadelenin önemli etkilerinin bulunduğunu belirterek “Türk Ordusunun Çanakkale’de yazdığı büyük kahramanlık destanı sadece dünya tarihi üzerinde oluşturduğu büyük etkiyle değil, Türk savaş sanatının uygulanış tarzı ve başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kanlı mücadelede ön plana çıkardığı kahramanlığımız, askeri dehalar,  Türk askerinin doğasında bulunan insanı değerlerin savaş sahasında tezahürü bakımından da dünya savaş tarihinde örneği bulunmayan müstesna bir olaydır. Çanakkale Zaferi vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milletinin engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. Türk milleti bu zafer ile arka arkaya gelen acı olayların tesiri ile birlikte kaybettiği özgüvenini yeniden kazanmıştır. ”dedi.

 

Jandarma Yüzbaşı Serdal Kural Uygun ‘un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Damat İbrahimpaşa Ortaokulu Türkçe öğretmenleri  Fadik Duygu ve Serdar Turgut’un hazırladığı  ve 60 öğrencinin katkı sağladığı “Onlar Öndeler” isimli proğram gerçekleştirdi.

 

Öğrencilerin şiirler okuduğu proğramda Çanakkale Savaşı’ndan çeşitli kesitlerin yer aldığı bir de tiyatro oyunu sahnelendi.