Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilciliğimiz tarafından Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümü dolayısıyla Kapadokya Kültür Merkezinde Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kenan Tozak’ın konuşmacı olarak katıldığı “Çanakkale’yi Kazandıran Ruh” adlı konferans düzenledi.

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilciliğine bağlı işkollarının İl Temsilcileri Ercüment Tunç, Recep Kılıç, Bayram Uçar, Yavuz Soysaldı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri, MHP İl Başkanı Göksel Taşcı, MHP Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu, MHP Belediye Başkanları, MHP Gülşehir, Avanos, Ürgüp İlçe Başkanları, Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici, Ürgüp Ülkü Ocakları Başkanı Oytun Akyol, üyelerimiz ve Nevşehir halkının katıldığı konferansa, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlandı. Çanakkale Şehitleri ve Tüm şehitleri için kuran okunarak dualar edildi.  Türkiye Kamu – Sen Nevşehir İl Başkanı Turgay Çetin’in yapmış olduğu açılış konuşmasında;

 

Baba ocağından çok uzaklarda şehit düşmüş, gazi olmuş, kaybolmuş ve esir düşmüş sayısız insanımızı çok özlediğimizi bu akşam burada bir kez daha belirtiyoruz.

 

Vatana olan aşklarını, millete olan bağlılıklarını ve yüreklerine dolmuş olan Allah sevgisini, bu akşam bir kez daha anlamaya çalışıyoruz.

 

Karıncayı incitmeye korkan milyonlarca Türk evladının, içinde bulundukları dönemin imkânları ne olursa olsun, düşman karşısındaki cesaretlerini ve ölüm karşısındaki cömertliklerini, bu akşam bir kez daha anlamaya çalışıyoruz.

Şanlı tarihimizin bütün kahramanlarını rahmetle anıyoruz. İfadesini kullanan Şube Başkanı Turgay Çetin;

 

Türk milletini hiç kimse kandıramaz ve yanıltamaz.

 

Türk milletine hiç kimse hakaret edemez.

 

Türkiye ülkesi, vatanı, milleti ve devleti ile tek parçadır.

 

Türkiye ülkesinde nefes alan her vatandaşımız, Türk milletinin vazgeçilmez bir parçasıdır.

 

Türkiye ülkesi içerisinde, Türk milletinin dışında her hangi bir siyasi ve idari statüyü asla kabul etmiyoruz.

 

Bu ülkenin bayrağı tektir. O da, ay yıldızlı Türk Bayrağı’dır.

 

Türk Devleti’nin dili Türkçedir.

 

Türkiye ülkesinin başkenti Ankara’dır. Dolayısıyla, mevcut Anayasa’nın başlangıç kısmı ve ilk dört maddesine asla dokunulamaz. İfadesini kullanarak Sözü Konuşmacı Kenan Tozak ‘a verdi.

Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kenan Tozak’ın yapmış olduğu sunum ve “Çanakkale’yi Kurtaran Ruh” adlı konferans büyük bir keyifle dinlendi.

 

            Konferansın sonunda Türkiye Kamu – Sen Nevşehir İl Başkanı Turgay Çetin, konuşmacı Kenan Tozak’a gecenin anısına çini tabak hediye etti.