Nevşehir Polisi sabah saatlerinde Nevşehir ve Ankara'da 11 ayrı adreste düzenledikleri operasyonda çek senet tahsilatı, uyuşturucu ticareti, şantaj, adam yaralama, nitelikli dolandırıcılık ve tefecilik yaptığı belirlenen şebeke çökertildi. Ankara'dan gelen özel hareket polislerinin de katıldığı operasyonda Nevşehir'de 10, Ankara'da ise 1 kişi gözaltına alındı.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada; 3 adet 7.65 mm fişek, 10 adet kaçak cep telefonu, 1 kurusıkı tabanca, 5 adet 9 mm mermi, 16 adet av tüfeği fişeği, 1 adet muşta, 10 gram Hint keneviri tohumu, 10 gram satışa hazır esrar maddesi, 1 adet senet, 2 adet bıçak ve 1 adet av tüfeği ele geçirildi.
Gözaltına alınan şahısların emniyetteki ifadeleri sürerken, 11 kişi daha sonra "suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, çek-senet ve para tahsil etmek, kasten yaralama-darp, mala zarar verme, hürriyeti tahdit, uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlarını işledikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.