Nevşehir'de çeşmelerden sarı su akmaya başladı... Nevşehir'de içme suyunun sarı renkte ve kokulu akmasının halkta endişe yarattığı öğrenildi.

Nevşehir Gündemin adresi www.fibhaber.com a vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar Nevşehir'in içme suyunda sarı renkli akması sonrası haber merkezimiz harekete geçti...

NEVŞEHİRLİ VATANDAŞ ÇEŞME'DEN SU İÇMEK İSTEMİYOR

Nevşehirli su içmeye korktuğunu dile getirerek, çeşme suyunu yemekte dahi kullanmak istemediklerini belirtiyor. Yoğun yaşanan ishal vakalarından içme suyunu sorumlu tutan vatandaş damacana sularını tüketmeye başladıklarını ve bunun ekonomik olarak ağır gelmeye başladığını ifade ediyorlar. FİB Haber.Com olarak Sokağa çıkıp Nevşehir'in nabzını tutarak, konuyu vatandaşlar ile görüştük.

Nevşehirli vatandaşilarımıza, çeşme suyunu tüketiyor musunuz diye sorduk aldığımız cevaplar hemen hemen hep aynıydı; “Tüketmiyoruz”.

FİB Haber.Com Olarak Nevşehir'de Sokak Röportajı Yaptık ve İşte Halktan Gelen Cevaplar ;

Çeşme suyu kullanıyormuyuz? Çeşme suyunuz hangi renk?

Hacer Çinici/Ev hanımı

Asla kullanmıyoruz. Suyun rengi Kahverengi gibi sarı akıyo

 

Fatma Işık/Ev hanımı

Kullanmıyoruz ve sularımız kokuyor.

 

Hamdi Karaca/Ticaretle uğraşıyor

Kullanmıyoruz ama suyumuz normal ve güzel akıyor.

 

Nazlı Kahveci/Esnaf

İçme suyu kullanıyoruz.Çeşmeyi açtığımızda kahverengi akıyor ve aktıkca düzeliyor.Bazende içinden siyah lekeler çıkıyor.

 

Azmi Yaşar/Esnaf

Çeşme suyu kullanıyoruz ve normal geliyor.

 

Özcan Alptekin/Esnaf

Çeşme suyunu çaya kullanıyorduk son iki yıldır sular çok kötü kullanmıyoruz. Gerek duymadıkca ağzımı bile çalkalamıyorum.

 

Zekai Eraslan/Esnaf

Kullanmıyoruz ve normal akıyo sıkıntı yok.

 

Serdar Yalçın/Teknosada çalışıyor

Nadiren kullanıyoruz bazen içinde toprak oluyor.

 

Zühre Daşdemir/ev hanımı

Arıtıcı kullanıyoruz ve hazır suya alıştığımız için çeşme suyu tuhaf geliyor 

Ali Gökçay/Esnaf

Kullanmıyoruz ve suyun rengi sarımtırak hatta belediyeye şikayette bulundum tekrardan beni aradılar analiz yapıldı sular temiz diye ama değişen hiçbirşey yok

 

Ahmet Çamur/Öğrenci

Zararlı olduğundan dolayı kullanmıyoruz.Kokusu lağam gibi suyun rengide beyaz oluyor.

Nevşehirli ev hanımı Nursema E. hanım “Çeşme suyunu ister istemez kullanıyoruz, çamaşırda bulaşıkta elimizi, yüzümüzü yıkarken. Damacana her yerde kullanılamaz ki” sözleriyle konunun ekonomik boyutuna da değindi.

Yasemin Y. Hanım ise Sürekli FİB Haber'i takip ediyorum.Öncelikle bu çok önemli bir konuya değindiğiniz için sizi tebrik ediyorum. Açıkcası evimizdeki ictimiz suyun rengi insan sagligi icin bizleri tedirgin ediyor.Belediyeden bu konuda bir açıklama bekliyoruz dedi.

Mehmet D.isimli Esnaf bir vatandaşımızda Biz Afat evler yeni ismiyle Fatih Sultan Mehmet mahallesinde oturuyoruz. Çeşme suyunu içiyoruz.Suyumuz sarı renkte akıyor ve Pasli gibi kokuyo ... Acaba sadece bir tek bizim evdemi böyle diye komşumuza misafirlige gittik orda da sapsari akiyor onlarda çeşmeden su içiyorlarmış.Valla cocuklar hasta yatiyor.Kusma ishal...


Mahmut E. isimli Serbest Meslek işiyle uğraşıyor...Bu  suyu iciyoruz hastaneden cikamiyoruz ishal ve bulantidan hastaneye basvuruyoruz Hazir suyu alan var alamayan var bütçe belli sonucta.Bu konuda belediye yetkililerin geregini yapmasini istiyoruz mahalle sakinleri olarak...

FİB Haber Merkezi olarak görüştüğümüz bütün Vatandaşlar yaşananların nedenini anlayamazken bu konuda yetkilileri göreve davet ettiler.

YANLIŞLIKLA BU SARI SUDAN İÇTİM

Bilmeden bu sarı sudan içtiğini belirten Nevşehirli bir hanım vatandaşımız, çocuklarının da aynı sudan içtiğini söyledi. İbrahim Paşa Mahallesinde yaşayan bir Vatandaşımız, "Ben ve çocuklarım bilmeden bu sudan içtik. Çok tedirgin oldum. Ancak şimdilik bir rahatsızlık hissetmiyorum" diye konuştu. Suyun bir anda sarı renkte aktığını anlatan Bir hanım vatandaşımız "Artık Kesinlikle içmiyoruz. Su düzelene kadar şişe suyu kullanacağız" dedi.

Nevşehir Çeşmelerinden sarı su akmaya başladı 

Başta Nevşehir Afat Evler mahallesi, İbrahim Paşa Mahallesi,2000 Evler Mahallesi olmak üzere Nevşehir de farklı semtlerdeki yerleşim birimlerinde çeşmelerinden sarı su akar olmaya başladı.
Bunun elbette farklı sebepleri olabilir :  İşte bu sebepler için sayılabilecek şeyler: Son günlerde yağan yağmurlar depoların kirlenmesi,Alt yapının artık Sos veriyor olması, Şebeke suyuna sızmalar gibi farklı nedenler sayılabilir.Elbette bunun en doğru kararını bu işin uzmanı yetkili birimler vereceklerdir.

İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı yetkililer konuyla inşallah ilgilenir buradaki çeşmelerden akan sarı suyun sebebi bir an önce bulunup hal olmasını bekliyoruz ...

FİB Haber Merkezi olarak Nevşehir Valimizi, Belediye Başkanımızı ve Sağlık Müdürlüğümüzün bu konuya el atarak gerekli çalışmaları yapacağı kanısındayız... 
FİBHaber.Com olarak konunun takipcisi olacağız...