Nevşehir’de Çevre Kulüpleri “Sürdürülebilir İşbirliği Platformu” için Bir araya Geldi

 

Kapadokya Gelişim Derneği ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen ve Sivil Düşün AB Programı tarafından desteklenen “Çevre Kulüpleri Arası Sürdürülebilir İşbirliği Platformu Oluşturma ve Ağ Kurma Projesi” kapsamında Nevşehir’de faaliyet gösteren lise ve dengi okulların çevre kulüpleri, Nevşehir Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde ortak bir eylem planı için bir araya geldi.

Programa Nevşehir İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Balak, Kapadokya Gelişim Derneği Başkanı Okan Ekinci, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi AB Proje Koordinatörü Serkan Başar, Nevşehir Barosu avukatlarından Mehmet Biçer ile çevre kulübü öğretmen ve öğrencileri ve idareciler katıldı

Programın açılışında Kapadokya Gelişim Derneği Başkanı Okan Ekinci katılımcılara projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, çalışmanın başarılı geçmesini dilediğini belirtti.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Balak ise konuşmasında “Okullarımız sadece öğretim verilen kurumlar değildir. Aynı zamanda iyi bir vatandaş, duyarlı ve sorgulayan kişiliklerin yetiştiği kurumlardır. Öğrenci başarısı sadece akademik başarıdan ibaret değildir. Sosyal hayattaki başarıları da en az akademik başarı kadar önemlidir. Bu bağlamda okullarımızda sosyal kulüp ve rehberlik çalışmalarına önem vermekteyiz. Bu proje ile liselerimizin çevre kulüpleri teknik kapasitelerini geliştirecekler, öğrencilerimiz yaşam boyu kullanabilecekleri beceriler kazanacaklar. Bu becerilerin başında çevre ve doğanın korunmasına katkı sağlayacak sosyal medyayı karar alıcılar üzerinde etkin kullanma becerisi gelmektedir. Ayrıca çalışma sonunda ortaya çıkacak olan İl Eylem Planı ile tüm çevre kulüplerimizin ortak hedefe yönlendirilerek Nevşehir’imizin çevre sorunlarının çözümüne katkı sağlanacaktır. Bu sebeple projede emeği geçen Kapadokya Gelişim Derneği ve ARGE birimimize çok teşekkür ediyor, çalıştayın verimli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Yapılan çalıştay kapsamında çevre kulüpleri danışman öğretmen ve temsilci öğrencilerine Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avrupa Birliği Proje  Koordinatörü Serkan BAŞAR tarafından “Sosyal Medyayı Karar Alıcılar Üzerinde Etkin Kullanma”, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi sorumlusu Ali Kemal ERİM tarafından “Strateji Geliştirme” ve Kapadokya Gelişim Derneği Başkanı Okan EKİNCİ tarafından “Hedef Belirleme” eğitimleri uygulamalı olarak verildi. Ayrıca çalışmalar sırasında proje kapsamında kurulan www.cevrecileriz.biz isimli web sitesi tanıtıldı.

Çalıştay sonucunda çevre kulüpleri arası sürdürülebilir işbirliği platformu ve ortak sosyal ağ kuruldu. Kurulan ortak ağın sosyal medya üzerinden etkin olacağı ve en kısa sürede faaliyetlerine başlayacağı, böylece kulüplerin birbirleri ile daha rahat irtibat kurarak çevre sorunlarının çözümüne katkı sunacak etkili faaliyetler yapabilecekleri belirtildi.