Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her yıl ücretsiz olarak Dar Gelirli Ailelere verilen soba kömürünün dağıtımına ilimiz Nevşehir’de başlandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan liste çerçevesinde Nevşehir il genelinde 5 bin 500 aileye birer ton olmak üzere 5 bin beşyüz ton ücretsiz kömür dağıtılacak.

Edindiğimiz bilgilere göre Dağıtılacak kömürlerin tespit edilen kişilere muhtarlıklar ve ilçe ve belde belediyeler tarafından teslim edileceği ve her aileye bin  kilogram kömür verileceği kaydedildi.

 Nevşehir de İhitiyaç Sahibi 5.500 Aileye Kömür Yardımı Yapılıyor

Nevşehir’e Aralıklarla gönderilen kömürün dağıtım çalışmalarına başlandı.

 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri, hazırlanan listede önceliğin havanın daha çabuk soğuduğu uzak köylerde olduğunu belirtti.Dağıtım çalışmasının en kısa süre içerisinde tamamlanması için gayret göstereceklerini kaydettiler. İlgili birimlerinde kar düşmeden ücretsiz kömürü fakir-fukaranın kapısına indirme düşüncesinde olduğunu aktardılar. Traktör ve  Kamyonlarla ihtiyaç sahiplerine götürülen ücretsiz kömür, ihtiyaç sahibi ailenin evinin önüne indirilecek. Vakıf, geçen yıl da 5 bin aileye 5 bin ton ücretsiz kömür dağıtmıştı.

Sözün Özü:

Kış yaklaşıyor Nevşehir de toplam 5.500 
Dar Gelirli ailelere Kömür yardımı yapılıyor.Kamuoyunda bu konuda çıkan spekülasyonlara cevaben Kömür yardımı için kimlere dağıtımı yapıldığını öğrenmek için listeyi görmek istiyoruz.