Sen Yoksan Bir Kişi Eksiğiz
 Nevşehir den Mısıra mazlumlara destek platformu tarihi mitinge hazırlanıyor.

23 Ağustos 2013 Cuma günü Saat:17:30 da Nevşehir in en büyük mitinginde sen yoksan bir kişi eksiğiz mitingi için Nevşehir de ki bir çok STK larında destek vermesiyle halkımızın geniş katılımlarında büyük miting için resmi izinlerinde alındığı belirtildi.

Nevşehir den Mısıra mazlumlara destek platformu Nevşehir de düzenlenecek olan tarihi miting için yaptığı açıklamasında; "Mısır da Mazlum Müslüman kardeşlerimize yapılanlar için Tepkimizi göstermek için Borsa kavşağından başlayacak mitinge tüm Nevşehirli vatandaşlarımızın katılımları bekliyoruz dediler. 

Nevşehir'de Mısır'a Destek Platformu tarafından Mısır'daki zulmün durması ve insanların katledilmesinin önüne geçilmesi adına yürüyüş ve miting düzenlenecek.

Nevşehir’de 23 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliama tepki amacıyla "Nevşehir'den Mısır'a Destek Platformu" oluşturdu. Platform üyeleri tarafından 23 Ağustos Cuma saat 17:30'da Borsa Kavşağı'nda başlayacak olan yürüyüş Telekom önünde mitingle devam edecek

İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Temsilcisi ve Nevşehir'den Mısır'a Destek Platformu Sözcüsü Abdülbaki Öncül, vakıf binasında düzenlediği basın toplantısında, Mısır'da büyük bir katliam yaşandığını söyledi.

Nevşehir'deki sivil toplum kuruluşları olarak katliama göz yummanın insanlık adına onur kırıcı olduğunu düşünerek "Nevşehir'den Mısır'a Destek Platformu" oluşturduklarını belirten Öncül, Mısır'daki bu zulmün durması ve insanların katledilmesinin önüne geçilmesi adına büyük bir miting hazırlığı içerisinde olduklarını ifade ederek, "Bunun için platforma üye olmak isteyen sivil toplum kuruluşlarından arkadaşlarımızı gezmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımız görev taksimiyle sivil toplum kuruluşlarına ulaşmaya gayret ediyorlar. Siyasi partiler, sendikalar, meslek odaları, ilçe ve belde belediyeleri, merkez belediyelerle görüşmeler yaparak mitinge yoğun bir katılımın olmasını sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

 

Mitinge destek isteyen Öncül, "Biz Nevşehir halkı olarak her zaman zulmün ve zalimin karşısında olup mazlumun yanında olmayı ilke ve prensip edinmiş sivil toplum kuruluşlarıyız. Bütün halkımızın bu programımıza katılmasını arzu ediyoruz. İleriki tarihlerde gerekli izinler alındıktan sonra hangi tarihte miting yapacağımızı kamuoyuna duyuracağız" dedi.