Nevşehir’de merkezi ezan sisteminin kaldırılmasının ardından Nevşehir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma Kursu”nun ikincisi sona erdi. 5 makamda güzel ezan okuma kursuna katılan kursiyerler kurs sonunda belgelerini aldı.

Kayseri Sadıklar Camii İmam-Hatibi Ali Birinci’nin Formatör öğretici olarak görevlendirildiği kursta, kursiyerler Saba, Uşşak, Rast, Segâh ve Hicaz makamlarında okuma dersi aldılar.

Kurs sonunda düzenlenen belge törenine, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Nazım Haksever ve A. Celalettin Altunkaya, Rehber Öğretici Ali Birinci ve 21 kursiyer katıldı. Törende kursiyerler beş makamda okudukları Ezanla öğrendiklerini sergilediler.

İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Ezanın namaza bir çağrı olduğunu düşünürsek bu çağrının en güzel şekilde yapılması gerekir, sizler bu kursta aldığınız bilgi ve becerileri uygulayarak ve geliştirerek hizmete dönüştüreceğinizi ümit ediyorum” dedi.

Rehber Öğretici Ali Birinci ise; “Yaklaşık bir aydır devam eden kursumuzda arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalıştık, büyük bir çaba sarf ettiler. Değerli hocalarımızdan öğrendikleri bilgileri geliştirmelerini temenni ediyor ve başarılar diliyorum” dedi. 

Kursun çok verimli geçtiğini ve kendileri için çok faydalı olduğunu belirten kursiyerler “bu hizmeti ilimiz merkezine getiren İl Müftümüz Sayın Yakup Öztürk’e ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadeleriyle duygularını dile getirdiler.

İl Müftüsü Yakup Öztürk ise tüm kursiyerleri tebrik ederek, ilerleyen günlerde de kursların açılacağını ve böylelikle tüm personelin bu kurslardan istifade edebileceğini dile getirdi.

İl Müftülüğü ve Din görevlisi Habip Özcan’ın organizesinde sponsorluğunu ise kursiyerlerin yaptığı veda yemeği Uçhisar Bindallı Restaurantta verildi. Yemek sonrası Rehber öğretici Ali Birinici’ye İl Müftüsü Yakup Öztürk günün anısına yöreye ait el işlemeli tabak hediye etti.

Program, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya, Rehber Öğretici Ali Birinci ve kursiyerlerin günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmesi ile birlikte sona erdi.