Nevşehir'de kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak bazı kişileri dolandırdığı iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Mardin'in Midyat ilçesinde yaşayan Fevzi T'yi kendisini polis olarak tanıtarak tehdit eden kişilerin Nevşehir'deki banka hesaplarına 49 bin lira yatırttığı ihbarını alan Midyat Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne haber verdi.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bankadan 25 bin lira çektiği tespit edilen Özgür P'nin sanayide bulunan iş yerine operasyon düzenlendi. Özgür P. ve ona yardım ettiği belirlenen Caner Y, bankadan çektikleri 25 bin lira, çok sayıda ATM ve kredi kartıyla yakalandı.

Caner Y'nin, ifadesinde, kendi adına açtırdığı hesap numarasına İrfan S. adına para gönderildiğini, bu kişiye parayı teslim ettiğinde komisyon aldığını söylediği öğrenildi. Telefonla İrfan S. ile görüştürülen Caner Y, çektiği parayı teslim etmek üzere gece Kırşehir'de buluşma ayarladı. Buluşma noktasına gelen İrfan S. gözaltına alındı.

Zanlıların ifadesi doğrultusunda Nevşehir'de Taner İ'nin de gözaltına alındığı bildirildi.