Nevşehir'de hediyeli deterjan satmak bahanesiyle evleri gezerek vatandaşları dolandırdıkları belirtilen 1 kişi yakalandı.

Nevşehir'de bu olayla alakalı 300 kişinin üzerinde mağdur olduğu belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, 
Nevşehir'in Esentepe Mahallesi Pelikan sokak civarında meydana gelen olayda vatandaşların kapılarını çalan iki seyyar satıcı İstanbul merkezli bir kozmetik firmasından geldiklerini söyleyerek tanıtım amaçlı yıkama topu sattıklarını söylediler. Sattıkları ürünlerin içinden çeşitli hediyeler çıktığını belirten şahıslar hediyeleri daha sonra il merkezinde kuracakları stant kurarak dağıtacaklarını söylediler. Kendi cep telefon numaralarını ve genel merkezlerinin telefonlarını bırakan dolandırıcı oldukları belirtilen şahıslara inanan vatandaşlar 150 TL vererek yıkama topu satın aldılar. Şüpheli Şahısların evlerinden ayrıldıktan sonra şahısları telefonla arayan vatandaşlar dolandırıldığını anlayınca polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Durumdan rahatsız olan vatandaşların olayı polise bildirmesiyle gelen ekipler, yıkama topuyla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 1 şahsı yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan 24 yaşındaki Uşak nüfusuna kayıtlı zanlı Mustafa Ö., emniyette tamamlanan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yıkama topu satarak dolandırıcılık olayına karıştıkları iddia edilen 3 kişinin daha olduğu belirtiliyor. Bu 3 kişininde arandığı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.