Düzenlenen etkinliğe Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan KAYHAN, Nevşehir  Milletvekillerinden  Murat GÖKTÜRK ve Ebubekir GİZLİGİDER, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf KAYA, İl Sağlık Müdürü Rahim ÜNLÜBAY, İl Halk Sağlığı Müdürü Mahmut AYDIN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, Nevşehir  Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muammer ÇOŞKUN, Nevşehir Ticaret Borsası Yön.Kr.Bşk. İbrahim SALAŞ,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Gürol ÇETİN, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fazıl PARLAK, Ziraat Odası Temsilcisi, 2000 Evler İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim BAŞARAN, Teknik Personeller, Öğrenciler  ve davetliler katıldı.
         
          Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ yaptığı açılış konuşmasında;

           " Bizleri Dünya Gıda Günü Etkinliğinde yalnız bırakmayan değerli katılımcılar; Dünya Gıda Günü  16 Ekim 1945 Yılında FAO tarafından kurulmuş ve bu zamana kadar kutlanmaktadır.150 ülke FAO’ ya üyedir. Dünyada Küresel mali krizin etkisiyle ortak ölçekli yaşayan insanlar çok ciddi sorunlar yaşadığı askeri düzeyde açlık sorunlarıyla karşı karşıyayız. Dünyada gıda sektörü enerji sektörüyle beraber çok stratejik bir sektör haline gelmiştir.1 ton patates için yaklaşık 160 ton su, 1 ton buğday için yaklaşık 120 ton su kullanılmaktadır. Bu rakamlar çok önemlidir. Türkiye dünyanın 16. büyük ekonomisidir.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İl müdürlüğü olarak güvenilir gıda için denetimlerimizi  ekiplerimizle 7 gün 24 saat  yapmaktayız.
Buna bağlı olarak sivil toplum örgütlerimizle birlikte esnaflarımızda eğiterek bilinçlendirilmelerini sağlamaktayız." diyerek herkesin dünya gıda gününü kutladılar.

         Nevşehir milletvekilleri Murat GÖKTÜRK ve  Ebubekir GİZLİGİDER de yaptıkları konuşmalarında dünyanın açlık çeken ülkelerinde yaşanan sıkıntıları dile getirerek israfın önlenmesi  ve sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yaptılar.

       Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Personelinden Gıda Mühendisleri  Şule BÜYÜKKEÇECİ ve Hayriye REYHANCAN tarafından  Dünya Gıda Günü ve Gıda Güvenliği ile ilgili sunum yapıldı.

       Program ardından katılımcılara ve öğrencilere ahi pilavı ikram edilerek öğrencilerle sohbet edildi.