12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Ebeler ve Hemşireler Haftası etkinlikleri kapsamında Nevşehir Sağlık Sen tarafından düzenlenen kutlama programı Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Oldukça renkli geçen kutlama programına Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya,Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr.Rahim Ünlübay, AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayları Musatafa Açıkgöz,Ebubekir Gizligider,Sağlık Sen Başkanı Hakan Gündüzpolat ile Nevşehir sağlık çalışanları çok sayıda ebe ve hemşireler aileleriyle birlikte katıldı.

Nevşehir Belediyesi Halk oyunları ekibinin muhteşem gösterilerinin yer aldığı proğram Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi girişinde verilen kokteyl ile başladı.

Davetlilere çekilişle hediyeleri takdim edilirken, 
Nevşehir Belediyesi Halk Sanatçılarının seslendirdiği birbirinden güzel parçalarıyla sağlık çalışanları gönüllerince eğlendiler.

Sağlık Sen Nevşehir Başkanı Hakan Gündüzpolat programın açılış konuşmasında şunları ifade etti...
 
Sayın Valim,Sayın Milletvekillerim,Sayın Belediye Başkanım ,Sayın Genel Başkanım ,Sayın Sağlık Müdürüm ,Sayın Halk Sağlığı Müdürüm,Sayın Genel Sekreterim ,Sağlık İdaresinde Yer Alan Sayın  Yöneticilerim,Birbirinden Kıymetli Salonumuzda Bulunan Sağlık Emekçileri Ve Aileleri ,Değerli Basın Mensupları Sağlık Sen İn Düzenlemiş Olduğu Ebeler Ve Hemşireler Günü  Programımıza Hoş Geldiniz .
    Öncelikle Mübarek Üç Aylarınızı Ve Gelecek Olan Miraç Kandilinizi Şimdiden Kutlar , İslam Alemine Ve Ülkemize Hayırlar Getirmesini Cenabı Allahtan Dilerim.
    Ebelik Ve Hemşirelik Tarihi Çok Eskilere Dayanan ,Temelinde İnsan Sevgisi ,Şefkat,Bilgi Ve Beceri İle Yoğrulmuş Kutsal Bir Meslektir.Bu Kutsal Meslek Geçmişten Günümüze Tıp Bilminin De İlerlemesi İle Çok Önemli Aşamlar Kaydetmiş Sağlık Sistemlerinin Vazgeçilmez Bir Unsuru Haline Gelmiştir.
      Ebe Ve Hemşirelerimiz Gerek Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde Gerekse Tedavi Edici Sağlık Hizmetlerinde Çok Önemli Görevler Üstlenmektedir.Ülkemizin Her Köşesinde,Köylerde Ve Kentlerde ,Kimi Zaman Zor Şartlar Altında,Vazifelerini Özveri İle Gerçekleştirip Halkımızın Sağlığına Hizmet Etmektedir.
      13 Yıldır Türkiyede Sağlık Alanında Önemli Değişimler Yaşandı Bu Süreçte Hasta Memnuniyetinde Yüzde 39 Lardan Yüzde 76 Lara Çıktı. Sağlıkta Dönüşümün Başarıya Ulaşmasında Ebe Ve Hemşirelerimizin Büyük Payı Vardır.
        Türkiyede Ebe Ve Hemşirelerimiz Avrupadaki Meslektaşlarına Oranla  3 Kat Fazla Çalışmakta Olup.Ayda Ortalama 8 Gün Nöbet Tutmakta Zaman Zaman Şiddete Maruz Kalmakta Yoğun İş Temposundan Dolayı Ailelerinden Ve Sosyal Yaşamlarından Uzak Kalmaktadır.
     Ebe Ve Hemşirelerimizin Tüm Bu Olumsuzluklara Rağmen Milletimize Hizmet Etme Noktasında Var Güçleri İle Mücadele Etmeye Devam Etmektedir.

   Unutmayalım Ki Sadece Ebe Ve Hemşirelerimizin Değil Bütün Sağlık Çalışanlarımızın Ortak Sorunu Olan Mesleki Tükenmişlik Oranı Diğer Meslek Gruplarıyla Kıyaslandığında En Yüksek Seviyelerde Yer Almaktadır. Bu Sebepledir Ki Hem Sosyal Hem Ekonomik Hemde Psikolojik Açıdan Her Türlü Desteği Hak Etmektedir.
    Sağlık Çalışanları Olarak Sağlık Hizmetinin Kaliteli Olması Adına  Hep Bizlerden Talepler Oldu . Bu Taleplerin Günümüz Sağlık Kalitesine Bakıldığında  Hasta Memnuniyeti Oranının Yüzde 76 Olduğu Ülkemizde  Birçoğunun Çalışanlarımızın Özverili Çalışmasıyla Karşılandığını Görüyoruz .
      Ancak Çalışanlarımızın Da Halkımızdan,Hastalarımızdan ,Devletimizden Talepleri Ve İstekleri Vardır. 
  Sağlık Çalışanlarının Da Bir İnsan, Bir Anne ,Bir Baba,Bir Evlat Olduğunun bilinmesini, Biz Çalışanların Da Sıkıntı Ve Dertlerinin Olabileceğini, Verilen Bu Özverili Emeğe Saygı Duyulmasını ,Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddetin Olmadığı  Bir Çalışma Ortamının Sağlanmasını ve  Emekli Olduğunda Geçim Derdi Düşünmediği Bir Hayat  İstemektedir.
      Bu Sebepledir Ki  Sağlık Sen Ailesi Olarak 2015 Yılını Çalışanlarımızın Haklı Talebi Olan Ek Ödemelerin Hayata Geçirilmesi Yılı İlan Ettik Ve Bunu Kazanmak İçin Var Gücümüzle Çalışacağız .
 Sayın Cumhurbaşkanımızın Söz Verdiği Yıpranma Payı Verilmesi ,Kurumlara Kreş Yapılması Ve Lisans Tamamlama    Hakkımızın Bir An Evvel Hayata Geçirilmesinin Takipçisi Olacağız. 
   Sağlık Hizmetleri Bir Ekip Hizmetidir .Ebe Ve Hemşirelerimiz Güç Çalışma Şartlarına Rağmen,Ortaya Koydukları Disiplinli ,Özverili,Sabırlı,Hoşgörülü,Şefkatli Tutumları İle Sağlıklı İnsan Ve Sağlıklı Toplum Oluşumunda Sağlık Ekibinin Temel Taşları Olmuştur.
   Dünyada Ve Ülkemizde Sağlıklı Nesillerin Devamı İçin Büyük Önem Arz Eden Sağlık Hizmetlerinin Sağlanması Ve Gelişmesi İçin Ebe Ve  Hemşirelerimiz, Sorumluluk Bilinciyle Vazifelerini En İyi Şekilde Yerine Getirmektedir. 
    Bu Bağlamda Özveriyle Hizmet Veren Bütün Sağlık Çalışanlarımıza  .Bu programın hazılanmasında  desteğini esirgemeyen belediye başkanımız sayın Hasan ÜNVER’e  Sendikamız Kadın kollarına ve Yönetimine bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımıza ve katılımcılarımıza ,hediyeleri ile bize destek veren esnaflarımıza ,teşekkürlerimi sunar . Ebe Ve Hemşirelerimizin Bu Özel  Gününü  Kutlar, Sorunların Çözüldüğü ,Emeklerin Karşılığını Aldığı ,Sağlıkta Şiddetin Olmadığı Günler Dilerim.Geceniz iyi olsun dedi.