Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından Nevşehir’de faili meçhul üç hırsızlık olayı çözüldü.

 Nevşehir’de ilk olarak 5 Ocak 2016 günü gece 00.30 saatlerinde Atatürk Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren bir balıkçıya girerek iş yerinde bulunan yazar kasadan ve manav bölümünde bulunan kasadan yaklaşık 400 Lira paranın yanı sıra 15 Kg kestane çalınmıştı. 7 Ocak 2016 tarihinde ise Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneğine giren hırsız içeride bulunan gelir gider defteri, tahin, helva, sucuk, Türk kahvesi, kuru soğan, kabak çekirdeği ve ekmek çalındı. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık ve Dolandırıcılık Bürü Amirliği tarafından her iki hırsızlığın meydana geldiği yerlerde bulunan yaklaşık 25 ayrı iş yerinin güvenlik kameralarının incelenmesi sonucunda her iki iş yerinden hırsızlık yaptığı öğrenilen 38 yaşında ki M.K isimli zanlı yakalandı.  Hırsızlık zanlısının parmak izlerinin APFİS sistemine yüklendiği zaman da ise zanlının 9 Ocak 2013 gününde Mehmet Akif Ersoy Mahallerinde araç hırsızlığına karıştığı öğrenildi.
 Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadesinin ardından Nevşehir Adliyesine sevk edilen zanlı M.K tutuklanarak Nevşehir E Tipi Cezaevine gönderildi.