Kara kışın yüzünü göstermesine az bir süre kala ağaç dallarından yerlere dökülmeye başlayan gazeller vatandaşlar tarafından yakacak olarak kullanılmak üzere toplanıyor.

Nevşehirli vatandaşlar Bahçe ve evlerinin önlerine dökülen yaprakların toplanması için hummalı bir çalışma başlattılar.

Nevşehir'in 
ilçe ve köylerinde yaşayan vatandaşlar ağaç diplerine savrulan gazel adı verilen sararmış yaprakları çuvallara doldurarak topluyor.

Kış mevsiminin yaklaştığı bu günlerde rüzgarla savrularak ağaç diplerinde dökülen ve çevreye mevsimin güzelliklerini yansıtan gazelleri toplamak için gün boyu mesai yapan aileler, çuvallara doldurduktan sonra evlerine götürüyor.

Kışa Tandır ekmeği pişirmek için yakacak olarak kullandıkları yaprakların soba tutuşturmak için de değerlendirilebildiğini söyleyen vatandaşlar, yörede sonbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte gazel toplamak isteyen ailelerin tatlı bir telaş yaşadığını, yaptıkları mesainin aynı zamanda çevre temizliğine de katkısı olduğunu belirtti. 

Nevşehir ve çevresinde Belediye ekipleri Temizlik Çalışmalarını Yoğunlaştırdı

Öte yandan Nevşehir ve Belediyelik yerlerde ağaç dallarından yol üzerine gazel olarak düşen yapraklar belediye ekipleri tarafından temizleniyor.


Havaların soğuması ile birlikte yaprak dökmeye başlayan ağaçlar nedeniyle Avanos Belediyesi Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Park, yeşil alan ve çarşı merkezinde temizlik çalışmaları yoğun şekilde sürdürülüyor.