BASIN ÇALIŞANLARI KİMSENİN YEMEĞİNE MUHTAÇ DEĞİLDİR!..

Nevşehir’de gazetecileri rencide eden kumanya!

Haber için basın camiasının değerli çalışanlarını ayaklarına kadar çağıran Memur-Sen, ‘Size yemeğimiz var, lütfen ayrılmayın’ dedikten sonra kendilerini rencide edercesine ellerine poşetleri tutuşturdular.

Geçtiğimiz günlerde Kapadokya Havalimanının özelleştirilmesine karşı çıkmak amacıyla Memur-Sen Sendikasına bağlı Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Olgun, Antalya Şube Başkanı Ahmet Mutlu, şube yönetim kurulu üyeleri, Nevşehir İl Temsilcimiz Yücel Aydın, Memur-Sen'e bağlı diğer sendikaların temsilcileri havalimanında eylem yaptı.

Nevşehirimizin değerli basın çalışanları davet eden Memur-Sen yetkileri basın çalışanlarının karşısına çıkarak açıklamalarda bulundular.

BU MU SİZİN BASINA BAKIŞ AÇINIZ!

Basın açıklamalarının ardından basın çalışanlarına ‘‘Size yemeğimiz var, lütfen ayrılmayın’ dediler. Bunun üzerine bazı duyarlı gazeteci arkadaşlarımız ‘Biz buraya yemek için gelmedik teşekkür ederiz’ dediklerinde ısrarla beklemelerini söylediler. Bu sırada bazı gazeteci arkadaşlar ile sahiplerinin içeride oturmaları üzerine teşekkür ederiz diyen arkadaşlarda davete icap etmişler.

Memur-Sen yetkilileri ancak gelin görün ki davete saygısızlık olmasın diye yemek bekleyen arkadaşları adeta rencide edecek bir davranış sergilediler.  Öyle ki, ‘‘Size yemeğimiz var, lütfen ayrılmayın’ diyenler İÇERİSİNDE ADETA PAY EDİLMİŞ poğaça ve simitlerin olduğu beyaz poşetleri ellerine tutuşturdular.

BU GÜNE KADAR NEDEN BEKLEDİK

Bu güne kadar niye bekledik diye sorarsanız; gerekli yerlerden bu yapılan rencide ve adeta hakaret eden davranışa acaba kimler ortaya çıkarak tepki gösterecek ve orada şerefleriyle görevlerini yapan basın çalışanlarına kimler sahip çıkacak dedik.

Ancak o günden bugüne kadar arkadaşlarımıza yapılan bu hakarete karşı çıkan ve açıklama yapan kurum ve kuruluş olmadı. 

Arkadaşlarımıza yapılan bu hakarete ve rencide edici davranış karşısında Memur-Sen başta olmak üzere bunu görüp de ses çıkarmayanlardan tüm basın çalışanları adına özür bekliyoruz.  Unutmayınız ki, hiçbir gazeteci veya basın çalışanı birilerinin vereceği iki kuruşluk yemeğine muhtaç değildir. Basın çalışanları aslanlar gibi görevini yapar, son noktayı koyar ve bunu kamuoyu ile paylaşır.

Haber: Nevşehir Postası / Muammer Başar