NEVŞEHİR GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ OKAN YILMAZ’ IN 
                            RAMAZAN AYI ÖNCESİ BASIN AÇIKLAMASI

          Nevşehir Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ,  Ramazan ayı öncesi yaptığı basın açıklamasın da şunları söyledi.

          09/07/2013 tarihinde başlayacak olan Ramazan ayı münasebetiyle gıda denetim hazırlıklarımızı yapmış bulunmaktayız.

          Nevşehir Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak her sene olduğu gibi bu senede Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda özel denetim programları, hafta sonları ve gece denetimleri ile 24 saat piyasayı kontrol etme esaslı İl ve İlçelerimizi kapsayıcı programımızı ve ekiplerimizi oluşturduk.

           Vatandaşlarımızdan bazı taleplerimiz vardır. Bunların en önemlisi Ramazan ayında insanlarımızın özellikle market alışverişlerin de et ve süt ürünleri alırken en son dakikalarına bırakmalarını ve alışverişlerini yaptıktan sonra yazın en sıcak aylarını yaşadığımızdan dolayı, hemen soğuk zinciri bozmadan en kısa sürede evimize ve iş yerimize gidince tekrar buzdolabına koyup, gıdamızdaki soğuk muhafaza şartlarının bozulmamasını temin etmeliyiz.

           Yoksa bu sıcak günlerde aldığımız ürünlerin kendi ellerimizle bozulmasını sebep olacağımız gıdalarla ailemizin ve kendimizin zehirlenmesine sebep olabiliriz. Bunlara mahal vermemek için soğukta muhafazası gereken ürünlerin en kısa sürede buzdolabına konulması ya da hemen tüketime sunulması gerekmektedir.

            Vatandaşlarımızın unlu mamuller olsun pastacılık ürünleri olsun ambalajsız satılan  gıda ürünleri olsun buralarda daha dikkatli olmaları sıcaktan etkilenmeyen ve toz topraktan etkilenmeyen ortamlar da satışı yapılan ürünlerin alınmasını tavsiye ediyoruz.

            Gıda ürünleriyle ilgili yaşanabilecek sorunları Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü şikâyet hattı Alo 174, 24 saat hizmet vermekte olup bizlerde ekiplerimizce gündüz, gece ve hafta sonu denetimlerimizle hemşerilerimizin rahat bir ramazan ayı geçirebilmeleri için çalışma programı hazırladık, vatandaşlarımıza ramazan ayının hayırlı olmasını huzurlu ve mutlu geçirmelerini temenni ediyorum.