Nevşehir İli  Gülşehir ve Hacıbektaş ilçelerinde bulunan 3 ayrı göllete, 35 bin yavru aynalı sazan balığı bırakıldı.
               Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz  tarafından, Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesinde bulunan Tuzköy Göletine 15 bin, Bölükören Göletine 10 bin ve Hacıbektaş ilçesinde bulunan Karaburna Göletine 10 bin olmak üzere Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nden temin edilen toplam 35 bin yavru aynalı sazan balığı bırakıldı.

              Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Tuzköy Göletine 15.000 yavru aynalı sazan balığı bırakılması törenine, Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Garnizon Komutanı J.Kd.Alb. Dursun ERTUĞRUL, il Emniyet Müdürü Mehmet YÜKSEL,Gülşehir İlçe Kaymakam V. Hakan KESKİN, , Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri , teknik personeller ve basın mensupları   katıldı.

             Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personeli ile birlikte gölete yavru balık bırakan Vali Mehmet CEYLAN, Türkiye'deki su ürünleri kaynaklarındaki, doğal türlerin ve ekolojik dengenin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, amatör balıkçılığın teşvik edilmesi, çevre duyarlılığının arttırılması ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2001 yılından beri Balıklandırma Programının uygulandığını dile getirdi. Bu program çerçevesinde 2001 yılından bu yana Nevşehir'deki göletlere 300 bin aynalı sazan balığının bırakıldığını kaydeden Vali Mehmet CEYLAN, bu şekilde göl ve göletlerde iç su balıkları yönünden popülasyon artışının sağlanması, göletlerin su ürünleri potansiyeli açısından zenginleştirilmesi ve sportif amaçla balık avlanarak bölgeye ekonomik katkı sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.