Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' projesi ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi. Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'ın eşi Emine ERDOĞAN'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN'in önderliğinde başlatılan ve illerde vali eşleri tarafından yürütülen 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' projesi ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

 

     Nevşehir Valiliği toplantı salonunda Vali Abdurrahman SAVAŞ'ın eşi Hafize SAVAŞ başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Ürgüp Kaymakamı Tuğba YILMAZ ile birlikte kadın örgütlerinin temsilcileri katıldı.

 

    Burada konuşan Hafize SAVAŞ, toplumda 'gönüllülük' kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde Nevşehir'de bu güne kadar 670 gönüllüye ulaştıklarını ve Türkiye genelinde bu alanda 34. il olduklarını ifade etti. Daha fazla gönüllü insana ulaşmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarındaki gönüllü kadınların katkılarıyla il genelindeki okullarda öğretmenlere ve velilere yönelik toplantılar düzenleyerek çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydeden SAVAŞ: Gönül Elçiliğinin insana ve insanlığa hizmet için karşılık beklemeden emek veren kişi ve gruplar için kullanılan derin anlamlı bir ifade olduğunu vurguladı. SAVAŞ: "İfadenin derinliği yapılan işin içinde akıl, düşünce, deneyim, beceri ve profesyonel uzmanlıklar kadar inanç, değerler ve insan sevgisinin bulunmasından kaynaklı. İhtiyaç sahibi insanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen herkes Gönül Elçisi olabilir. Gönül Elçisi hedef grupların ihtiyaçlarına göre kendi ilgi, bilgi, beceri ve deneyimleri kapsamındaki her tür sosyal hizmete katkı verebilecek."dedi.