Diyanet İşleri Başkanlığı 2015 Yılı Hac Organizasyonu çerçevesinde Nevşehir'den kutsal topraklara yüz sürmeye gidecek vatandaşlarımız Nevşehir eski Pazar yerinde  gerçekleştirilen törenle dualarla uğurlandı.

Törene 
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Seçen, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Mehmet Varol, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya ,STK temsilciler ve partililerle çok sayıda vatandaş katıldı.


Nevşehir'de bu yıl Diyanet İşleri başkanlığı kafilesi ile hacca gidecek vatandaşlar için uğurlama töreni düzenlendi. 
Kuran okumasıyla başlanılan 
törende duygulu anlar yaşandı.  

Uğurlamada konuşan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Bu gün burada nurlu yolculuğa çıkacak hacı adayı kardeşlerimiz için toplandık. Onların heyecanlarını yüzünden okuyoruz. Hacca giderken yaşanan coşku yılların getirdiği bir coşkudur. Yola çıkacak kardeşlerimiz bu hayali kim bilir kaç yıl önce kurmaya başlamıştır. İşte şimdi o yılların coşkusunu, birikimini hayata geçirmek için burada toplandılar. Yüce Allah hacca gitmeye niyet edipte gidemeyen vatandaşlarımıza en kısa zamanda gitmeyi nasip etsin. Yola çıkan hacı adaylarımıza da hayırlı yolculuklar diliyoruz” dedi.