Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.İlimiz Nevşehir de de aşırı sıcaklıklardan sonra biraz olsun serinlik ve yerel yağışlar yüzleri güldürecek.Hatırlanacağı gibi son bir ay içerisnde aşırı sıcaklıklarla 40 dereceyi aşan tarihi sıcaklıklar Nevşehirde vatandaşlara çok zor anlar yaşatmıştı.

NEVŞEHİR /FİB Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Isparta, Ankara, Kırıkkale, Konya, Kırşehir,Nevşehir, Çankırı, Sivas, Çorum, Amasya, Ordu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Batman, Siirt ile Eskişehir'in Sivrihisar ve Afyonkarahisar'ın doğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (yerel dolu yağışı ve yağış anında kısa süreli fırtına), diğer yerleri az bulutlu ve açık geçecek. Yağışların Rize, Artvin ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalması bekleniyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların Rize, Artvin ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.