NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Sağlık-Sen tarafından, İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği işbirliğinde kardeş aile projesi hayata geçirilecek.

Nevşehir’de zorlu yaşam koşulları altında hayat süren yardıma muhtaç yerli aileler, yetimler ve mülteci ailelere yardım eli uzatılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan, Sağlık- Sen Nevşehir İl Başkanı Hakan Gündüzpolat, proje kapsamında gönüllü kardeş aileler belirleneceğini ve her dört aileden oluşturulan gönüllü aile gruplarına bir yardıma muhtaç aile önerileceğini kaydetti.

Gündüzpolat,  oluşturulan gönüllü ailelerin, kardeş aile projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde çalışmalar yapılacağını belirtti.

Nevşehir’deki yerli aileler ile, yetim ve mülteci ailelerin İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından tespit edilmekte olduğunu belirterek  “ Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyen bir peygamberin ümmeti olarak özellikle Müslüman coğrafyasının zulüm altında olduğu şu günlerde kimsesizlerin düşkünlerin yetimlerin ve vatanından uzakta olan din kardeşlerimizin yanında olmak ve yaralarına bir nebze de olsa merhem olmak için böyle bir kampanya başlatalım istedik. Kampanyamızda 4 gönüllü kardeş aile bir aileden sorumlu olacak acil ihtiyaçlar ve iaşe konusunda yardımcı olacaktır. Yardım edilecek aileler ilimizdeki aileler, yetimler ve mülteci aileler olacaktır. Yardım edilecek ailelerle yardım edecek aileleri buluşturmaya yönelik olacak olan bu çalışmanın duyarlı ailelerimiz sayesinde muvaffak olacağına inanıyorum. Ailelerin tespiti konusunda İHH, Valilik ve belediyemizden yardım alınacak olup bizlerin tespit ettiği aileler de sisteme dahil edilecektir” dedi.

Gündüzpolat, gönüllülük esasına dayanan bu çalışmada yer almak isteyen gönüllü ailelerin tespit edilen yardıma muhtaç aileler ile tanıştırılacağını ifade ederek, “Bire bir aileleri kendi gözleri ile görüp iaşe ihtiyaçlarını kendi elleri ile götürmelerine olanak sağlayacak bir çalışma için hazırlıklarımız devam ediyor. Gönüllü aile olmak isteyen hayırseverlerin başvurularını almaya başladık” dedi.