NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz genelinde de etkisini sürdüren yağışlı havalar tarım alanlarında hasara neden oldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğünün geçtiğimiz günlerde yaptığı ilk tespitlere göre ilimiz genelinde 42 Yerleşim alanında yağışlara ve sel felaketlerine bağlı olarak hasar tespit edildiği bildirildi.

Hasan tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte hasara uğrayan çiftçilerin Ziraat Bankası ile Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi konusunda da önümli bir adımın atılabileceği gözleniyor.

29 Mayıs ve 4 Haziran 2015 tarihleri arasında ilimiz genelinde meydana gelen dolu ve sel afetleri ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, 'Tarımsal üretim tabiatı itibariyle direk doğa olaylarının etkisi altındadır ve zaman zaman üreticilerimiz tabii afetlerden zarar görmektedir. Meydana gelen bu afetlerle ilgili olarak da hasar tespit komisyonlarımız zarar  gören alanlarda çalışmalara başlamış ve bu çalışmalarına devam etmektedir. Edindiğimiz ilk sonuçlara göre Nevşehir Merkez, Gülşehir, Derinkuyu, Hacıbektaş, Acıgöl ve Ürgüp ilçelerinde toplam 42 yerleşim yerinde ekili-dikili alanda sel ve dolu zararı oluşmuştur. Zarar gören üreticilerimizin Kararname kapsamında Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli tarımsal kredi borçlarının ertelenmesi için  çalışmalar başlatılmıştır. Buna ilaveten Bakanlığımız ve yerel düzeyde çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesine yönelik her türlü girişimde bulunulmaktadır' dedi.  

Yılmaz, üreticilere geçmiş olsun diyerek bu tür afetlerin bir daha yaşanmaması temennisinde de bulundu.