Konu hakkında yaptığımız araştırmada Nevşehir OSB başta olmak üzere bir çok sektörde işçi bulma konusunda yaşanılan sıkıntı Nevşehir de işsizlik konusunun olmadığının en büyük göstergesi.Elbette Nevşehir de işsizlik konusunun yaşanmamasında ilimizdeki farklı sektörlerin olması ve İş –Kur Nevşehir müdürlüğümüzün başarılı çalaışmalarındanda bahsetmek gerekiyor.Bu konuda ciddi ve güzel çalışmalarından dolayı İş-Kur Nevşehir İl müdürü Sayın İlhan Temel ve tüm çalışma arkadaşlarınada teşekkür ediyoruz.

 

Konu hakkında açıklamada bulunan Blok Bims Yönetim Kurulu Başkanı Musa Ertaş Açıkcası Nevşehir’de İşsizlik var diyen kim varsa yalan söylüyor.Açıkcası biz İşverenler olarak ne Vasıfsız eleman nede vasıflı kalifiyeli eleman bulmakta büyük güçlük çekiyoruz dedi.

Ertaş FİB Haber merkezine yaptığı açıklamada açıkcası vatandaşlarımız İş seçiyor.Genelde masa başında iş arıyor dedi.

Nevşehir de işsizlik konusundaki veriler mevcut işsizlerin iş beğenmediklerini ortaya koyuyor.

Bu konuda Resmi verilere göre ilimiz Nevşehir de Temmuz ay itibariyle;

NEVŞEHİR'DE İŞSİZ SAYISI 7 BİN 354

Nevşehir'deki toplam işsiz sayısı ise, 4 bin 321'i erkek, 3 bin 33'ü kadın olmak üzere, toplam 7 bin 354. kayıtlı işgücü sayısı 5 bin 404'ü erkek, 3 bin 327'si kadın olmak üzere toplam 8 bin 731. Yılın ilk 6 ayında işe yerleşen 140'ı kamu, 578'i özel sektör olmak üzere, toplam 718. Yılın ilk 6 ayında işsizlik maaşı için başvuru yapan sayısı 503 ve işsizlik maaşı için ödenen toplam tutar 887 bin 316 TL.