Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Kadın Çiftçilere Süt Sığırcılığı Eğitim Projesi sertifika ve süt sağım makinesi dağıtımı nedeniyle düzenlenen törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, İl Müdür Yardımcısı Gürol Çetin, Şube Müd. Rukiye Pınar, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Doğan Kürekli, Ziraat Odası  Başkanı Mustafa Ekiz, İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel, İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener, Müftülük Şube Müdürü Mustafa Yaylalı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammet Çömçe, bazı daire müdürleri, kursiyer kadın çiftçiler ve eşleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir ekonomisinde tarım ve hayvancılığın önemli bir yer tuttuğunu ve hayvancılık sektörünün mekanizasyonuna büyük önem verdiklerini söyledi.

Yılmaz, % 50 destekli Kırsal Kalkınma yatırımlarının desteklenmesinin yanı sıra İl Özel İdaresi destekli yaptıkları bu tür projelerde bu gayretlerinin en önemli göstergeleri olduğunu belirtti.Hayvancılık sektörünün önemli bir kısmını oluşturan süt sığırcılığının ülke ekonomisi içinde oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Yılmaz, sektörün kaliteli süt ihtiyacının ancak yetiştiricilerinin süt sağım makineleri ile hijyenik ve sağlıklı olarak ineklerinden sağdıkları sütlerle olacağını ifade etti.Yılmaz: “Elle sağımın hijyen sorunu, zoonos hastalıklarının yayılması, fazla işgücü ve zaman kaybına neden olması gibi dezavantajları bulunmaktadır. Bu proje ile kadın çiftçilerin yaşam standartlarının arttırılması, daha kaliteli süt elde edilmesi, tüberkülos, brucella gibi hastalıklarla bilinçli mücadele edilmesi, tarımla ilgili gelişmelere çiftçinin ilgisinin çekilmesi hedeflenmiştir. Yine bu proje ile hayatın yükünü çeken çiftçi kadınlarımızın hayat standardı yükseltilerek kendilerine, ailelerine ve çocuklarına daha fazla zaman ayırmaları sağlanacaktır” dedi.Projesi kapsamında 26 kursiyer Kadın çiftçilere süt sığırcılığı eğitimi verildiğini ifade eden Yılmaz, eğitimi başarıyla tamamlayan kadın çiftçileri kutladı.

Yılmaz’ın konuşmasının ardından 26 kadın çiftçiye önce sertifikaları daha sonra ise toplam maliyeti 18 bin 500 TL olan ve İl Özel İdaresi desteği ile yüzde 100 hibe desteği sağlanan süt sağma makineleri teslim edildi.