Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek, Kadına yönelik şiddet, tecavüz ve cinayetlerin ciddi oranda arttığı bugünlerde bu insanlık dışı duruma hayır diyoruz.

Son yıllarda kadına şiddettin arttığının altını çizen Demirbilek son iki yıldaki blançoyu ggözler önüne rakmalarla sererek; 2011 yılında 257 kadının öldürülürken, 102 kadının tecavüze uğradığını 202 kadının ise yaralandığını söyledi.

2012 ilk 6 ayında da kadına yönelik şiddetin artış göstererek İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezine 5 bin kadının fiziksel ve duygusal şiddete uğradığı gerekçesiyle başvuruda bulunduğunu ifade etti.

Demirbilek, TUİK verilerine göre kadına yönelik şiddet olayları sıralamasında ilimiz Nevşehir’in Türkiye sıralamasında 27. Sırada olduğunu vurgulayarak: “Şiddet şiddeti doğurmakta. Çocukluğunda şiddet gören erkekler, eşlerine ve çocuklarına daha fazla şiddet uygulamaktadır. Babasının annesine uyguladığı şiddete tanık olan kadınlar daha fazla şiddete maruz kalmaktadır. Özellikle küçük yaşta evlenen kadınlar şiddetin tam ortasında yer almakta. 18 yaşın altında evlenen kadınların yüzde 60’ı fiziksel şiddete uğramakta” dedi.
Demirbilek’in yaptığı bu açıklamaların ardından Nevşehirli dernek üyesi kadınlar “Nevşehir’den Kadına Şiddete Hayır” yazan bir örtünün üzerine mor boyalı ellerini basarak kadına yönelik şiddete dikkat çekti.