Tarihi Yaz sıcaklarına mübarek ramazan ayı ile birlikte giren Nevşehirli vatandaşlarımız iftar sonrası kendilerini dışarıya atarak az da olsa gecenin ilerleyen saatlerinde serinlemeye çalışıyorlar.Özellikle genç ve orta yaştaki vatandaşların bu konudaki ilk tercihleri ya park yada kahvehane olarak göze çarpıyor.Özellikle ilimiz Nevşehir de Ramazan'da kahvehaneler gecenin geç saatlerine kadar dolup taşıyor

Önce Ekonomik kriz ve sigara yasağı sonrası müşterisizlikten yakınan kahvehanecilerin yüzü, Ramazan ayının girmesi ile birlikte güldü. Kahvehaneci esnafı, işyerlerinin sahura kadar açık kalmasına karşın, tahsilat yapamamaktan yakındı.

Yaşanan krizlerin ardından işinden olanların tercihleri kahvehanelerin dolmasına neden oldu.

MÜŞTERİ VAR PARA YOK

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte akşam saatlerinden itibaren inanılmaz bir yoğunluk yaşanmaya başladığını belirten kahvehane sahipleri, "Müşteriden yana şansımız açıldı. Tabi ki, bu duruma ilk etapta çok sevinmiştik ancak işletmemize gelen müşteriler, içtikleri bir bardak çayı bile deftere yazdırması, bu şekilde de günden güne borcunun çoğalması bizleri tedirgin ediyor. Çünkü hesap açtığımız insanların sayısını bile unuttuk. Müşteriden borcunu istediğimiz zaman 'Param yok. Olunca hepsini toptan kapatacağım' sözü ile karşılaşıyoruz" dediler.

SAHURA KADAR OYUN

Ramazan ayının girmesi ve kahvehanelerin sahura kadar açık kalmasına müsaade edilmesi sonrası, müşteri sayısında büyük bir artış gözlendiğini ifade eden kahvehane sahipleri, "İşletmelerimizde müşteriye kredi açmamız, cebinde parası olmadığı zaman bile ayaklarına hakim olamıyor ve müşteri kahvehanemize geliyor. ‘Borç yiyen kesesinden yer’ misali sahura kadar evlerine gitmiyorlar ve oyun oynayarak vakitlerini geçiriyorlar.  " şeklinde konuştu.

Ramazan En Çok Kahvehanelere Yarıyor

Gülşehir'de Ramazan'da kahvehaneler gecenin geç saatlerine kadar dolup taşıyor.

Gülşehir'de Ramazan ayı nedeniyle gündüz kapalı olan kahvehaneler gecenin geç saatlerine kadar müşterilerle dolup taşıyor.

Ramazan ayı nedeniyle gündüz kapalı olan kahvehaneler gece nerdeyse sahura kadar dolu oluyor. Ramazan ayında, iftar sonrası vatandaşlar gecenin geç saatlerine kahvehanelerde hem çay içiyor hem de sohbet ediyorlar. Gelenek haline gelen iftar sonrası kahvehanelerde buluşma devam ediyor.

Gerek iftar sonrası gerekse teravih namazı sonrasında kahvehaneleri dolduran vatandaşlar, bir yandan çaylarını yudumlarken bir yandın da derin sohbetlere dalıyorlar. Ramazan aylarındı kahvehanelerin tümünde müşteri yoğunluğu yaşandığı söylenirken. Ramazan ayı kültürünün yıllardır bu şekilde devam ettiği de anlatılıyor. Vatandaşlar. "Evlerimizde iftarımızı açtıktan sonra kahvehanelerde çay içerek gecenin tadım çıkartıyoruz.

Yaz mevsiminin de vermiş olduğu sıcaklık karşısında akşamlan kahvehanelerde sahur vaktine kadar çaylarımızı tüketirken, dost ve arkadaşlarımızla sohbet ediyoruz" derken, iş yeri sahipleri ise, müşteri yoğunluğunun kendilerini son derece mutlu ettiğini söylüyor.