Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy mahallesi'nde Afat evler konusunda 10 ay kadar önce Nevşehir hava limanı yolunu trafiğe kapatarak yol kesme eylemi yapan mahalle sakinleri 2. Kez toplandı.

Gülşehir ilçesi'ne bağlı Tuzköy mahallesi'ne bundan ve 15 yıl kadar önce kansere neden olan evlerinin yerine yapılan Afat evler konusunda borç çıkarıldığını belirterek 10 ay kadar önce hava limanı giriş yolunu kapatarak tepkilerini dile getiren mahalle sakinleri 2. Kez toplandı.

 

 

Bu kez mahalleli'nin eylem adresi Kasaba meydanı oldu.

 

 

Mahalle meydanı'nda saat 14:00'de toplanan bir gurup vatandaş; bundan 10 ay kadar önce gerçekleştirdikleri eylemleri'nde sorunlarının giderileceği konusunda söz verilmesine rağmen vaatlerinin yerine getirilmediğini belirterek eylem yaptı. Yaptıkları Eylemde yetkililere seslenerek sorunlarına bir an önce çare bulunmasını talep ederek gönderdikleri ücreti ödeme şanslarının olmadığını belirttiler.

Tepkili vatandaşlar bir defa olsun Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ı burada görmedik. Eğer bizim bu sorunumuzu çözmezlerse  bizde 2 Bin'in üzerinde vatandaşlar olarak sandığa gitmemem ve oy kullanmama kararı aldık dediler.

 Vatandaşlar daha sonra olaysız dağıldılar.

 

 

446 KONUT YAPILMIŞTI...


Gülşehir Tuzköy Mahallesi Kanserli bölgeden uzaklaştırılması projesi kapsamında tam 446 konut inşa edilmiş, Her biri 100 metrekare, 13 işyeri yapılmış 4 bin kişiye yetecek yaşam alanı oluşturulmuştu. 

 

Yapılan evlerine para istenmesine kızan Tuzköy sakinleri yaklaşık 10 ay kadar önce eylem yapmıştı...

Gülşehir in Tuzköy Mahallesinde kansere neden olan evlerinin yerine yeni konutlar yapılması ve yıllar sonra evlerine para istenmesine kızan Tuzköy sakinleri yaklaşık 10 ay kadar önce Kapadokya Havalimanı yolunu kapatarak  tepkilerini dile getirmişlerdi.

 

Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin ise Eylemlerim Başlaması ile birlikte vatandaşların eylem yaptığı bölgeye giderek eylem yapan Tuzköy mahallesi sakinlerinin sorunlarını dinleyerek olayları yatıştırmaya çalışmıtı.

 

Kaymakam ERTEKİN; biz devlet olarak vatandaşlarımızın her zaman yanındayız sözleri üzerine halk biraz olsun sakinleşerek eylemlerine son vermişlerdi.



HABER VİDEOSU





Kaynak: HABER GÜLŞEHİR.COM

Editör: Samet ATEŞ