Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Merkeze bağlı Sulusaray Kasabasında 5 dekarlık alanda demonstrasyon amacıyla ekimi yapılan Karabuğdayın hasadı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ'ın konu ile ilgili yaptığı açıklamada ;

"Karabuğday Dünyanın birçok ülkesinde yetiştiriciliği yapılmakta ve ülkemizde yaygın olarak yetiştirilmemektedir.Arıların ve toprağın dostu olan Karabuğday kuzukulağıgiller familyasına aittir, tahıllarla  hiçbir bağlantısı yoktur.  İnsan beslenmesinde önemli bir rolü olan, taneleri direk olarak yemeklerde kullanılan,danelerinden elde edilen unundan çeşitli unlu mamül yapılan  karabuğday glüten içermemesiyle nedeniyle Çölyak hastaları ve glutene alerjisi olanlar için önemli bir besin kaynağıdır.

Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünden elde ettiğimiz  tohumlarla  Sulusaray Kasabasında kumlu toprak  karakterdeki arazide  yaptığımız  denememizde ürün gelişim  aşamaları takip edilerek ürün gelişimi tamamlanmıştır. Arıcılıkta göz önünde bulundurularak 2 ayrı zamanda 20' şer gün arayla ekimi yapılan  ürünün hasadı gerçekleştirilmiş. Sonuçlar  Bahri DAĞDAŞ Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü, Bakanlığımız ve ilgili  kuruluşlarla paylaşılmıştır" dedi.

YILMAZ, önümüzdeki yıllarda ilimizde Karabuğday çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.