Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kasapların kapısına toplanmaya başlayan kediler aç karınlarını doyuracak esnafların adeta gözüne bakıyor. 

EVSİZ KALAN KEDİLER KASAPLARIN YOLUNU GÖZLÜYOR

Nevşehir merkez  Bekdik, Raşitbey, Kapucubaşı, Dere, Musapaşa, Tahtacami, Eskili, Kayacami, Memişbey, Camicedit, Camiatik ve Cumhuriyet Mahallelerinde kentsel dönüşüm projesi ile vatandaşlar yeni evlerine kavuşmasına kavuşurken olan kedilere oldu. Yaklaşık 2600 yeni konuta yerleşen vatandaşların eski evlerinde besledikleri ve taşınırken bırakmak zorunda kaldıkları kediler, sıcak bir ortam ve aç karınlarını doyurmak için şehir merkezinde özellikle kasaplar çarşısını kendilerine mesken edindi. 
Toplu halde kasapların yoğun olduğu kasaplar çarşısında hayatta kalma mücadelesi veren kediler, adeta sabahın ilk saatlerinden itibaren kasapların yolunu gözlüyor.  Çarşı esnafının ve özellikle kasapların kapı önlerini kendilerine mesken edinen kedilerin sayısında havaların soğuması ile birlikte büyük artış olduğunu gözlemledik. 
Ev hayatından sokak hayatına terk edilmek zorunda kalan ve çarşı esnafı tarafından karınları doyurulan kedilerin en büyük düşmanları ise sokak köpekleri ve duyarsız vatandaşlar oldu. Öyle ki, sokak köpekleri tarafından kovalanan kedilere bazı duyarsız vatandaşlar de eziyet ediyor. Kimileri tarafından tekmelenen kimileri tarafından umursanmayan kedilerin sayısında yaşanan artışta karınlarını doyurmada büyük sıkıntı. 
Çarşı esnafı bu hayvanların biran önce yetkililer tarafından toplanarak karınlarını doyurabilecekleri, sıcak bir ortama kavuşturulmasını ve sahiplenilmesini istiyor. 


Haber: Nevşehir Postası