Litvanya’nın doğal güzelliklerini fotoğraf kareleriyle anlatan “Keşfedilmemiş Litvanya” Fotoğraf Sergisi, Nevşehir Forum Kapadokya AVM de açıldı. 

Litvanya Büyükelçiliğinin, Büyükelçi Audrius Brūzga önderliğinde, Forum Kapadokya ev sahipliği ve Kaptid Başkanı Yakup Dinler işbirliği ile organize ettiği “Keşfedilmemiş Litvanya” sergisi Forum Kapadokya'da açıldı.

Açılışa Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Büyükelçi Audrius Brūzga, Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Ürgüp Belediye Meclis Üyeleri ile Ak Parti Ürgüp İlçe Başkanı Mustafa Kılıç ve MHP İlçe Başkanı Mustafa Öz ile davetliler katıldı.

Serginin açılışına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Litvanya Büyükelçisi Audrius Brūzga, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Nevşehir İl Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, KAPTİD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız,Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce,Ürgüp Belediye Meclis Üyeleri ile Ak Parti Ürgüp İlçe Başkanı Mustafa Kılıç, MHP Ürgüp İlçe Başkanı Mustafa Öz  ve çok sayıda davetliler katıldı.

Ünlü Litvanyalı fotoğraf sanatçısı ve yayıncısı Marius Jovaisa’nın “Keşfedilmemiş Litvanya” isimli fotoğraf sergisi, Nevşehir Kapadokya Forum AVM'de açıldı. Sergiyi, Vali Mehmet Ceylan ve Milletvekileride gezdi. Sergide Vali Ceylan'a, Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Brüzga,AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider,  Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya ve KAPTİD Başkanı ve Litvanya Nevşehir Fahri Konsolos adayı Yakup Dinler de eşlik etti.

Büyükelçi Brüzga, sergide yaptığı konuşmada, Nevşehir’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “30’dan fazla ülkede sergilediğimiz ve Litvanya’nın doğal güzelliklerini anlatan bu serginin Nevşehir gibi önemli bir şehirde ve Kapadokya Bölgesinde sergilenmiş olmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Büyükelçi Brüzga, Vali Ceylan’a göstermiş olduğu misafirperverlikten ve sergiye olan ilgisinden dolayı teşekkür etti.
Vali Ceylan ise Türkiye ile Litvanya arasında bugüne kadar sürdürülen samimi ve dostane ilişkilerin, bu tür ziyaret ve etkinlikler ile daha da artacağına olan inancını dile getirerek, Büyükelçi’nin ziyaretinden ve Nevşehir’de böyle bir serginin açılmış olasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Vali Ceylan ve Milletvekilleri, sergideki fotoğraflarla yakından ilgilenerek, her bir fotoğraf ile ilgili Büyükelçi Brüzga’dan bilgi aldı.

“Keşfedilmemiş Litvanya” Sergisi,Litvanya’nın doğal güzelliklerinin, yurtdışında yaşayan insanlara daha iyi tanıtılması maksadıyla, hazırladığı eserlerle birçok ülkede adından söz ettirme başarısını gösteren ve kendine özgü fotoğrafçılık tarzına sahip olan meşhur Litvanyalı fotoğraf  sanatçısı ve yayıncısı Sayın Marius Jovaiša tarafından hazırlanmış bir projedir.

Sergi Forum Kapadokya'da 04-15 Aralık tarihleri arasında gezilebilecek.