Nevşehir’de bu sabah saatlerinde yoğun buzlanma sebebiyle meydana gelen trafik kazasında 3'ü ağır 10 öğrenci yaralandı.

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Boğaz Köyünden gelen öğrencileri taşıyan Cengiz Dağdeviren yönetiminde 50 S 0040 plakalı servis aracının kaza yapması sonrasında 10 öğrenci yaralandı.

Meydana gelen feci trafik kazasında Nevşehir Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan öğrencilerin aileleri ve öğrenci arkadaşları Nevşehir Devlet Hastanesine akın ettiler.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ise Nevşehir Devlet Hastanesine giderek burada yaralı öğrenciler hakkında bilgiler aldıktan sonra açıklamada bulundu. Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek yaptığı açıklamada, ‘’Güne üzücü bir haber ile başladık. Boğaz köyümüzde ikamet eden 22 tane öğrencimiz merkez ortaokul ve lisede öğrenim gören öğrencilerimiz sabah saatlerinde İl merkezine gelirken bir kaza geçiriyor. Kuvvetle muhtemel servis aracı buzlanmadan kaynaklanan sebepten dolayı kayarak yan yatıyor. Nihayetinde 10 öğrencimiz ilimizin çeşitli hastanelerinde tedavi altına alındı. Bu öğrencilerimizin psikolojik travma ile ilgili olarak gerekli tedbirlerimizi aldık. Ekiplerimiz öğrencilerimizin ailelerinin yanlarında bulunuyor’’ dedi.

Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Yücel Şal ise 3 öğrencinin durumlarının ağır olduğunu ifade ederken, 1 öğrencinin yoğun bakımda tedavisinin devam ettiğini iki öğrencinin ise kollarının koptuğunu söyledi. Başhekim Şal, ‘’Bize 8 tane hasta geldi. 8 hastanın 3 tanesi acil ağır yaralı olarak nitelendirdiğimiz durumdaydı. Bir kız öğrencimiz kafa travması olarak geldi. En acili oydu ve şuan yoğun bakımda tedavi devam etmektedir. Hayati tehlikesi devam ediyor. Biz ilk iki saati atlatmayı bekliyoruz. Onun dışında kol kopması olan öğrencimiz vardı. O şuanda ameliyatta bu öğrencimizin de hayati tehlikesi devam etmektedir. Bir tanede gene kolda kopmaya giden kurtarabilir miyiz dediğimiz bir öğrencimiz var Muhammed isminde. Onu da kolunu kurtarabilmek adına Adan iline sevk ettik. Onun dışında diğer öğrenci arkadaşlarımızın durumları normal. Dediğim gibi dua edeceğiz. Arkadaşlarımız şuanda ellerinden geleni yapıyorlar. Dua edeceğiz’’ diye konuştu.