NEVŞEHİR / FİBHABER- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEHÜ) ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir Temsilciliği'nce, ASÜ konferans salonunda, "Yetimlerle El Ele'' projesi kapsamında kermes düzenlendi.

İHH Nevşehir Temsilcisi Baki Öncel, konu hakkında www.fibhaber.com a yaptığı açıklamada, Türkiye'de birçok kimsesiz çocuğun bulunduğunu söyledi.

İHH olarak Türkiye genelinde 8 bin yetime sahip çıktıklarını aktaran Öncel, ''Bizler, iller genelinde de bu şekilde projeler yürüterek insanlığa değer veren toplumun güzelleşmesine katkı sağlamak isteyen herkesin bu meseleye el atmasını istiyoruz. Ayrıca fotoğraf sergisiyle de öğrencilerimize çocuklara gençlere dünyada 400 milyon yetimin var olduğunu mesajını vermeye çalıştık'' diye konuştu.

Nevşehir'de de yetim yavrularımıza sahip çıktıklarını ifade eden Öncel, şunları kaydetti:

''Çocuklarımıza sadece maddi destek vermiyoruz. Aynı zamanda genç İHH ekibi ve gönüllü öğretmenlerimiz, yetimlerimizi topluma kazandırmak için eğitimler veriyor. Herkes kendi şehrinde bulunan yetimine sahip çıksın. Kermesten elde edilecek gelirle Aksaray genelinde yetimlerimizin hizmetinde kullanacağımız ulaşım, yemek, kıyafet gibi masraflarında kullanacağız.''dedi.