Nevşehir’de bir ilk olan Kuru fasulye alım-satım seans salonu Nevşehir Ticaret Borsası yatırımları ile Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde bugün hizmete girdi.


2015-2016 sezonunun ilk kuru fasulye mahsulü, Nevşehir Ticaret Borsası Derinkuyu Seans Salonunda açılışı yapılan ilk seans sonunda 3 TL dan alıcı buldu.


İlk olarak Bu sabah Saat: 08.00 - 10.00 arasında Kuru Fasulye numünesi kabulü yapıldı.Daha sonra Nevşehir Ticaret Borsası Derinkuyu Kuru fasulye Seans Salonunda ilk seans saat 10.00 da gerçekleştirildi.


Nevşehir Ticaret Borsası Derinkuyu Seans Salonunda yapılan ilk seansa ürününü getiren Derinkuyulu fasulye üreticisi ” Sezonumuzu  hayırlısı ile açtık. Allah tüm üreticilerimize bol ve bereketli sezon nasip etsin.” dedi.


2 TL den açılan ilk seans sonunda Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Sunay Özdemir toplam 3 ton Kuru Fasulye'yi  kilosu 3 TL den satın aldı.


Yapılan  ilk seans le birlikte Nevşehir Ticaret Borsasında Kuru Fasulye  alımlar da başladı. Seansların başlaması ile ürün fiyatlarında belirgin bir  artış gözlendi.  

Borsada oluşan fiyatlar üreticiler arasında memnuniyet uyandırdı.

Nevşehir Ticaret Borsası Derinkuyu Seans Salonunda işlemler şu şekilde gerçekleşiyor;

Buğday pazarına ürün getiren üretici getirdiği ürünü önce borsanın laboratuarında analiz  ettiriyor. Buradan  aldığı belge ile  seans salonuna geçiyor.  Seansın açılmasını bekliyor. Seansın açılması ile birlikte Salonda yerini alan alıcılar üreticilerin  ürün numunelerine ve laboratuar analizlerine bakarak fiyat teklifinde bulunuyorlar. Açık artırma usulü ile yapılan ihalede ürün en yüksek teklifi veren alıcıya satılıyor. Üretici de verilen teklifi uygun bulursa satış gerçekleşmiş oluyor.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Kurufasulye üretimi yapan çiftçiler ile alım yapan tüccarları borsamız seans salonunda buluşturan, Kurufasulye de taban fiyatı belirleyen ve üreticilerimizin satım sonrası garantisini sağlayan Nevşehir Ticaret Borsası Derinkuyu Seans Salonumuz ilçemiz, şehrimiz ve bölgemize hayırlı ve uğurlu olsun dedi.


Çiftçi  ve esnafımızın  güven içinde  alış veriş   yapmasına ortam hazırlayan yeni seans salonunu faaliyete geçmesi konusunda tüm  emeği geçenleri , Nevşehir Ticaret Borsası başkanı Sayın İbrahim Salaş'ı  şahsında kutluyoruz.  Tesisin ilçemiz, şehrimiz ve bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz.  

Öte yandan yapılan açıklamada 27.08.2015 Perşembe günü Çiftçilerimizin de katılımı ile, Borsanın işleyişi hakkında Derinkuyu Kurufasulye seans salonunda canlı alım-satımın ve dara-fire ve fiyat belirleme işlemlerinin sunumunu sağlayacağından 27.08.2015 Perşembe günü saat 10;00 da Tüm Derinkuyu ilçemiz çiftçileri Borsa seans salonuna davetlidir.” denildi.