Nevşehir'de kutlu doğum haftası başladı...
PEYGAMBERİMİZİN DOĞUMUNUN 1444. YILDÖNÜMÜNDE  KUTLU DOĞUM AŞI DAĞITILDI

Yüce Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa(S.A.V.)’in dünyaya teşriflerinin 1444. Yılı nedeniyle gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ,Nevşehir Belediyesi ile İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa Kutlu Doğum Aşı dağıtıldı.

Atatürk Bulvarı üzerindeki Gül Bahçe önünde düzenlenen tören öncesinde,Nevşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü mini konser verdi. Daha sonra İl Müftüsü Yakup Öztürk, etkinliğe katılan protokol mensuplarına, Peygamberimizi simgeleyen Gül dağıttı.

Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, AK Parti Milletvekili adayı Mustafa Açıkgöz,  daire müdürleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı Kutlu Doğum Aşı dağıtımı öncesinde konuşan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, bu yıl Alemlerin efendisi yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa(S.A.V.)’in dünyaya teşriflerinin 1444. yılının idrak edildiğini belirterek, Allah’ dan tüm inananları daha nice Kutlu Doğum günlerine ulaştırarak böylesine anlamlı bir günde böyle meclislerde kucaklaştırmasını ve muhabbet ortamının artırılmasını niyaz etti. Kutlu doğumun başlangıcın ,dağıtılacak Kutlu Doğum Aşı ile başlatılmış olacağını aktaran Öztürk, Kutlu Doğum Aşı’nın hazırlanmasını sağlayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.   Öztürk,  yüce Peygamberimizin doğumu nedeniyle düzenlenen etkinliklere, tüm Nevşehirli vatandaşları davet etti.

Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan Kayhan’da , Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl  olduğu gibi Peygamberimiz Efendimizi anma haftası etkinlikleri kapsamında farklı bir temanın belirlendiğini ve bu  yıl da Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konusunun belirlendiğini hatırlattı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’ de ,1980 li yılların sonuna doğru Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından peygamberimizin doğumu nedeniyle Kutlu Doğum Haftası  düzenlendiğini belirtti. 

Etkinlikte daha sonra Nevşehir Belediyesi ekipleritarafından hazırlanan Kutlu Doğum Aşı, Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen tarafından vatandaşlara dağıtıldı.