NEVŞEHİR/FİBHABER- Özel- Nevşehir'de su kuyusuna düşen domuz ve 2 yavrusu, Orman ve Su İşleri Nevşehir Şube Müdürlüğü, Nevşehir Belediyesi ve  Nevşehir İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı. 

www.fibhaber.com Haber merkezimizin edindiği bilgilere göre ; Çat vadisinde gezintiye çıkan bir vatandaşımız vadiyi gezerken tesadüfen gelen sesler üzerine 4 metrelik eski su kuyusunda domuz yavrusu olduğunu gördü. Hayvanı kendi çabasıyla kurtaramayacağını anlayan vatandaşımızın ihbarıyle Orman ve Su İşleri Nevşehir Şube Müdürlüğü, Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Ekiplerin ortak çalışmaları neticesinde  Çat vadisinde eski bir su kuyusu içerisine düşmüş olarak bulunan bir adet dişi Domuz ve 2 adette yavru domuz kurtarılarak yaşam alanı doğaya bırakıldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Nevşehir Şube Müdürü Erol Aksoy FİB Haber Merkezimize 
yaptığı açıklamada, aç ve susuz kaldıkları için bitkin halde olan domuz ve yavrularının bakım ve kontrollerinin yapılmasının ardından doğal yaşam alanına bırakıldıklarını ifade etti.